Acne & talgregulatie

Verschillende factoren kenmerken een onzuivere/ acne huid. Onder andere een verhoogde talgproductie zorgt ervoor dat de huid sneller kan verstoppen. Waarom de één er meer last van heeft dan de ander is lastig te zeggen. Over het algemeen zie je dat jongens er meer last hebben dan meisjes, door de verhoogde testosteron levels. Maar ook meiden/vrouwen kunnen er goed last van hebben. Wil je meer weten over hoe acne ontstaat? Lees dan hier verder. Dit blogbericht gaat voornamelijk over de talgregulerende werking van de producten van Image Skincare en dan met name de Clear cell lijn.

Vitamine B6

Vitamines zijn over het algemeen goed voor je lichaam en zeker ook je huid. We kunnen niet zonder, maar te veel is ook zeker niet beter! In eerdere blogposts schreef ik al over de positieve werking van de vitaminen A, C en E. Vitamine B6 is niet een vitamine waar je veel over leest. Maar over het algemeen is het vitamine B-complex onmisbaar voor huid en haar. Met name de B6 ook wel pyridoxine genoemd zorgt voor een betere huidbalans en heeft een regulerende werking op de talgproductie.  Wat dus perfect is voor een vettere onzuivere huid.

clear cell

De voordelen van talgregulerende producten

 • Doordat het talg gereguleerd wordt, kunnen poriën minder snel verstoppen.
 • Je huid gaat er minder van glimmen, je huid krijgt een mooie matte finish
 • Het maakt de poriën minder grof
 • Het kalmeert de geïrriteerde huiden en brengt de huid weer in balans
 • Talgregulerende producten drogen de huid niet uit.

Voor welk product moet je dan gaan?

Een fabel wat ik uit de wereld wil helpen is dat een acnehuid ook vet is. Dit is zeker niet zo. Een acne/onzuivere huid kan ook droog zijn en vochtarm. Dit heeft dus alles te maken met je huidbalans. Het is dus niet de bedoeling dat als je last hebt van een onzuivere huid dat je alle producten voor de vette huid koopt en daar mee aan de slag gaat. Ook betekent dat, dat je dus niet alle producten van de Clear cell lijn nodig hebt. Voor het beste advies is een huidconsult altijd raadzaam. Maar om je een idee te geven zijn de volgende punten een houvast om op te letten:

Dit zijn tekenen dat je wat meer neigt naar een vetter huidtype:
 • Hoe “gedraagt” je huid zich in de loop van de dag? Wordt deze vetter en gaat de huid glimmen?
 • Heb je bij iedere crème het gevoel dat het op de huid blijft liggen en je huid juist vetter maakt?
 • Breng je liever geen crème aan?
Dit zijn tekenen dat je iets meer neigt naar een droge/vochtarme huid:
 • Als je je huid hebt gereinigd, voelt deze dan trekkerig en strak aan?
 • Krijg je in de loop van de dag wat velletjes/schilfertjes op je huid?
 • Zou jij het liefst wel 2 keer een crème aan willen brengen?

Lees wel! Bovenstaande geeft niet meteen aan dat jouw huid ook droog of vet is. Daar tussen zitten ook genoeg variaties. Daarnaast gebruik je wellicht al verzorging en zorgen die voor een droog gevoel van je huid. Veel factoren om mee rekening te houden dus.

Image Skincare Clear cell:

Image werkt altijd vanuit de filosofie dat we kijken naar wat een huid nodig heeft qua werkstoffen. Wat mist jouw huid? De clear cell lijn is speciaal ontwikkeld voor een vettere/acne huid. Maar kan ook goed gecombineerd worden met de andere producten van de Image Skincare lijnen. Daarom is deze lijn ook breed inzetbaar voor alle type onzuivere/acne huiden.

Voor meer informatie over de clear cell producten lees je hier meer.

Conclusie

Talgreguleren is voor iedere onzuivere huid goed, zonder dat je de huid per definitie uitdroogt. Vraag altijd om advies bij de huidtherapeut. Om je huid het beste te geven wat er is.

Een mooie huid, begint bij een gezonde huid.

New life, new skin

Melissa van Nieuwenhuizen

Wil je meer weten over fruitzuren in je huidverzorging?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 030 320 03 40 of boek direct online een afspraak in.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *