Fruitenzymen

Papaja, ananas en pompoen enzymen worden vaak gebruikt in cosmetica voor hun exfoliërende werking. Maar wat is exfoliëren nu eigenlijk? Exfoliëren betekent dat het de dode huidcellen op een milde manier verwijderd. Wat weer zorgt voor een mooie en gladde huid.

Waarom exfoliëren?

Waarom willen we eigenlijk zo graag van die dode huidcellen af? Zoals het woord het al zegt: ze zijn dood. Daardoor geeft dat vaak een wat doffere uitstraling aan je huid. Ook zorgt het er voor dat de huid gestimuleerd wordt om zichzelf sneller te vernieuwen. Deze versnelling zorgt er weer voor dat de huid mooier, gladder en stralender wordt. Ook kunnen producten met actieve werkstoffen beter doordringen in de huid. Het zou zonde zijn als die kostbare werkstoffen op die dode huidlaag blijven zitten, toch?

fruitenzymen

Het verschil tussen fruitenzymen en fruitzuren

Fruitenzymen worden al heel lang gebruikt in de cosmetica wereld. Doordat fruit van nature eiwit splitsende bestanddelen bevat, is dit dus uitermate geschikt om de huid de vernieuwen.

Je hebt fruitenzymen en je hebt fruitzuren. Fruitzuren komen ook voor in fruit en zorgen ervoor dat de verbindingen tussen de cellen van je opperhuid loslaten. Hierdoor wordt de huid aangezet tot celvernieuwing. Fruitenzymen doen dit niet! De enzymen zoals dus bijvoorbeeld in papaja, ananas of pompoen lossen alleen de loszittende dode huidcellen op. De verbindingen van de cellen laat hij intact. Hierdoor krijg je een mooiere, gladdere huid en indirect ook celvernieuwing. Dit is een mildere vorm van exfoliëren.

Voor welk product moet je dan gaan?

Het ligt allemaal aan je huidtype. Wat voor een producten heb je thuis al staan? En wat wil je bereiken? Bij een gevoelige huid is de eerste keuze altijd een product met fruitenzymen. Dit is veel milder maar ook zeker doeltreffend. Gebruik je een reiniging met een fruitzuur erin, dan is een masker met een fruitenzym weer een goede aanvulling. Wil je meer en direct huidverbetering en ga je een kuur fruitzuurpeelings doen bij de huidtherapeut? Dan is ondersteuning met fruitzuren weer beter geschikt. Fruitzuren hebben meer een dieptewerking en geven sneller huidverbetering. Maar soms is het ook gewoon heel simpel. Je huid wekelijks ontdoen van de dode huidcellen, zorgt voor een mooie en gladde huid.

De voordelen van fruitenzymen:

  • Fruitenzymen exfoliëren niet alleen, maar hebben bevatten natuurlijke antioxidanten die de huid beschermen
  • Je huid wordt gladder, zachter en jonger.
  • Werkstoffen kunnen beter opgenomen worden door je huid.
  • Fruitenzymen zijn erg mild voor je huid, dus voor ieder huidtype geschikt.

Conclusie

Of je nu een product met een enzym of een zuur gebruikt. Beide geven je een mooie en stralende huid. De enzymen zijn wat milder en vaak voor ieder huidtype geschikt. De zuren geven meer huidverbetering en kunnen ook beter op advies van de huidtherapeut gebruikt worden. Welke producten fruitenzymen bevatten?

  • Iluma intense lightening exfoliating powder
  • Vital C hydrating enzym masque
  • Ageless total resurfacing masque (bevat ook fruitzuur)
  • Body Spa exfoliating bodyscrub

New life, new skin

Melissa van Nieuwenhuizen

Wil je meer weten over fruitzuren in je huidverzorging?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 030 320 03 40 of boek direct online een afspraak in.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *