Acne, ouderdomsvlekken, steelwratjes, couperose of littekens. Lees meer over de verschillende huidproblemen en wat de huidtherapeut voor u kan betekenen. Maak een vrijblijvende afspraak voor een gratis consult. Tijdens het intakegesprek wordt er een huidanalyse gemaakt en afhankelijk van de wensen en uw verwachtingen wordt er een behandelplan opgesteld.

Acne

85% van de jongeren tussen de 14 en 25 jaar krijgt te maken met een vorm van acne. Acne kenmerkt zich door de aanwezigheid van kleine witte bultjes, zwarte puntjes, rode pukkels, puistjes, ontstekingen en littekens.

Cellulite

Een sinaasappelhuid kenmerkt zich door deukjes en een onregelmatig huidreliëf. Maar is het nu cellulite of cellulitis? Twee namen die door elkaar worden gebruikt, maar zeker niet hetzelfde betekenen.

Couperose

Couperose kenmerkt zich door meerdere rode tot paarse verwijde haarvaatjes. De haarvaatjes ontstaan doordat de vaatwanden slapper worden, waardoor de vaatjes blijvend verwijden en hierdoor zichtbaar worden.

Huidveroudering

Het verouderingsproces begint al vanaf je 25e levensjaar. Wist je dat 90% van de huidveroudering door invloeden van buitenaf ontstaan? Welke factoren dit zijn en hoe je deze factoren kan minimaliseren?

Ouderdomsvlekken

Goedaardige licht tot donkerbruine vlekken die rond/ovaal zijn van vorm, worden ouderdomsvlekken genoemd. De pigmentvlekken kunnen verspreid over het gezicht en/of lichaam voorkomen.

Rosacea

Roodheid , rode adertjes (couperose) en puistjes zijn een typisch huidbeeld die kenmerkend is voor rosacea. Het beeld wordt ook wel verward met acne. Rosacea wordt veelal gezien vanaf het 30levensjaar

Steelwratjes

Huidkleurige huidaanhangseltjes die met een steeltje vastzitten aan de huid worden ook wel steelwratjes of fibromen genoemd. Ze variëren in grootte van een aantal millimeters en kunnen zelfs wel tot 3 cm groot worden.

Striae

Striae is een veel voorkomend huidprobleem die cosmetisch als zeer storend wordt ervaren. Hoe ontstaat striae nu eigenlijk en het aller belangrijkste: zijn deze striemen te behandelen?

Zwangerschapsmasker

Zwangerschapsmasker ook wel melasma genoemd is een donkerbruine verkleuring van de huid. Deze verkleuring komt voor in het gezicht en uit zich door grillige donkerbruine vlekken die niet egaal zijn van kleur.

Vergoedingen huidtherapie

In uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen of u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling. Heeft u vragen omtrent vergoeding? U leest het in ons artikel over vergoedingen huidtherapie.