Couperose kenmerkt zich door meerdere rode tot paarse verwijde haarvaatjes ( teleangiëctasieën). De haarvaatjes ontstaan doordat de vaatwanden slapper worden, waardoor de vaatjes blijvend verwijden en hierdoor zichtbaar worden. 

Meer informatie

Als er met een vinger op de vaatjes gedrukt wordt, trekt de rode kleur weg, om vervolgens weer terug te keren. Couperose komt het meeste voor op de wangen, neus en kin. Ook in de hals en op het decolleté kan het ontstaan. Doordat de vaatwandjes blijvend verwijd zijn, trekken teleangiëctasieën (vaatjes) niet meer uit zichzelf weg. Maar doormiddel van diverse technieken kan de huid veilig en met een passend resultaat behandeld worden.

Hoe ontstaat couperose?

Hoe de teleangiëctasieën (vaatjes) ontstaan is nog onduidelijk. Naarmate men ouder wordt, worden de vaatwandjes slapper en de huid dunner. Hierdoor bestaat er meer kans dat de vaatjes zichtbaarder worden. Ook speelt erfelijkheid en een lichtere huidtype een rol in de ontwikkeling van couperose. Bepaalde medicatie, zwangerschap, ultraviolette straling, sauna en roken zijn factoren die de couperose negatief kunnen beïnvloeden.

couperose

De behandeling van couperose

De behandeling van couperose kan op verschillende manieren:

Beide methodes zijn effectief voor de behandeling van couperose. Voor de behandeling van één enkel vaatje is coagulatie een geschikte methode. Voor de behandeling van meerdere vaatjes  is laser de 1e keuze.

Consult

Tijdens het intakegesprek wordt er een huidanalyse gemaakt en afhankelijk van de wensen en uw verwachtingen wordt er een behandelplan opgesteld. Een behandelplan kan bestaan uit behandelingen en onderhoud. Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig.

Interesse in een behandeling voor couperose?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.