Huidkleurige huidaanhangseltjes die met een steeltje vastzitten aan de huid worden ook wel steelwratjes of fibromen genoemd. Ze variëren in grootte van een aantal millimeters en kunnen zelfs wel tot 3 cm groot worden. De steelwratjes komen voornamelijk voor in de hals, oksels en liezen. Maar worden ook wel op de oogleden en onder de borst bij vrouwen gezien. Ze kunnen in grote hoeveelheden of alleen voorkomen. De meeste mensen boven de 30 jaar hebben wel een of meerdere fibromen.

Hoe ontstaan steelwratjes

Het is niet duidelijk hoe de steelwratjes ontstaan. Iedereen kan steelwratjes ontwikkelen, maar ze worden vaker gezien bij mensen met overgewicht en diabetes. Ook zwangere vrouwen kunnen merken dat ze ineens meer last krijgen van fibromen. De fibromen zijn volstrekt goedaardig en niet besmettelijk. Ze kunnen dan ook goed behandeld worden.

Steelwratjes-fibromen

Behandeling van steelwratjes

De behandeling van steelwratjes kan doormiddel van:

Bij New life skincare is coagulatie de meest voorkomende behandeling voor deze huidtumortjes. De behandeling wordt uitgevoerd met een naaldje dat warm wordt door de hoog frequente wisselstroom. Hierdoor kunnen deze plekjes vaak al met 1 behandeling weg zijn.

Consult

Tijdens het intakegesprek wordt er een huidanalyse gemaakt en afhankelijk van de wensen, het aantal fibromen en uw verwachtingen wordt er een behandelplan opgesteld. Een behandelplan kan bestaan uit behandelingen en onderhoud. Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig.

Interesse in een behandeling voor steelwratjes?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.