Een grof huidreliëf met deukjes en een hobbelig uiterlijk in benen en/ of billen zijn een kenmerk van cellulite of beter bekend als “sinaasappelhuid”. Cellulite is een ophoping van het vetweefsel, wat een kenmerkend en storend huidbeeld geeft.

Meer informatie over cellulite

Cellulite of cellulitis worden vaak voor één het hetzelfde huidbeeld gebruikt. Terwijl het 2 verschillende afwijkingen zijn. Cellulitis is een bacteriële infectie van het onderhuids vetweefsel. Vaak gaat dit gepaard met koorts, roodheid en warmte van de huid. Cellulite is een huidprobleem die veelal voorkomt bij vrouwen. 90% van de vrouwen heeft in meer of mindere mate last van. Doordat er vetophopingen onder de huid ontstaan wordt er een typische beeld gezien van een onregelmatige huid wat grof aanvoelt en eruit ziet als putjes. Vandaar ook de term “sinaasappelhuid”.

Hoe ontstaat cellulite?

Onder de huid bevinden zich vetcellen die netjes bij elkaar liggen omgeven door bindweefsel. Als de vetcellen groter worden, wordt de huid plaatselijk naar buiten geduwd, terwijl het bindweefsel de vetcellen in de huid omlaag trekt. Dit zorgt er voor dat er plaatselijk bobbeltjes en deukjes ontstaan. Veel vrouwen hebben er last van en met name op de benen en billen. Mede omdat hier het makkelijkst vet wordt opgeslagen. Een verband wordt gezien met overgewicht en te weinig lichaamsbeweging. Hormonale veranderingen zoals de puberteit, zwangerschap en de overgang spelen een rol in de ontwikkeling en verergering van cellulite. Maar ook externe factoren zoals roken, alcohol en geraffineerde suikers zijn een boosdoener bij het ontstaan van cellulite. Bovenstaande is geen regel, want ook slanke, fitte vrouwen en ook kinderen of jongeren kunnen er last van hebben.

huidproblemen-cellulite

De behandeling van cellulite

De behandeling betekent het verminderen en verbeteren van het huidbeeld en huidreliëf.

De behandeling bestaat uit:

Een bindweefselmassage wordt elke week uitgevoerd en afhankelijk van de ernst van de cellulite met een maximaal aantal van 12 behandelingen. Daarna is onderhoud noodzakelijk. 100% weg gaat de cellulite helaas niet. Dit is een onrealistisch beeld. De vetcellen blijven groter, alleen het huidbeeld wordt verbeterd. De behandeling is te vergelijken met sporten. In 12 weken tijd kan je lichaam er fitter en strakker uit gaan zien en is je conditie dusdanig verbeterd. Maar de rest van het jaar moet je dit volhouden om het gewenste resultaat te behouden of nieuwe doelen te behalen.

Wat kunt u zelf doen?

  • Sporten stimuleert de vetverbranding en door toename van spierweefsel wordt de huid gladder. Met name krachttraining helpt cellulite te verminderen.
  • Er bestaan speciale cellulite cups. Deze zuigen de huid vacuüm, waardoor de huid wordt gemasseerd en de doorbloeding beter wordt.
  • Slechte voeding kan er voor zorgen dat de putjes erger worden. Matig met geraffineerde suikers zoals koek en snoep.
  • Schommeling in gewicht heeft een nadelige invloed op de cellulite. Als je in gewicht aankomt, zwellen de vetcellen. Maar als je gewicht verliest, worden deze vetcellen niet kleiner. Zorg er voor dat je gewicht zoveel mogelijk stabiel blijft.

Consult

Tijdens het intakegesprek wordt er een huidanalyse gemaakt en afhankelijk van de wensen en uw verwachtingen wordt er een behandelplan opgesteld. Een behandelplan kan bestaan uit behandelingen en onderhoud. Voor een optimaal resultaat zijn er meerdere behandelingen nodig

Interesse in een behandeling voor cellulite?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.