De pigmentlaser is een methode waarbij er gebruik gemaakt wordt van 1 bundel licht van een bepaalde golflengte. Het pigment wordt hierdoor in korte tijd verhit, waardoor het pigment in kleine stukjes uiteenvalt. De pigmentvlek wordt vervolgens door het lichaam opgeruimd, waardoor de deze verdwijnt. Het laserlicht wordt alleen geabsorbeerd door de pigmentvlek zelf, waardoor dit een uiterst veilige methode is voor de huid.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over de pigmentlaser

Een specifieke golflengte wordt ingezet voor de behandeling van ouderdomsvlekken (lentigo). De pigmentlaser is in staat een smalle bundel van licht te produceren die affiniteit heeft met het pigment in de huid. Het pigment absorbeert dit licht. In het pigmentvlekje wordt het licht omgezet in warmte, waardoor de ouderdomsvlek uiteenvalt. Het unieke aan de pigmentlaser is dat het licht maar tot een bepaalde diepte in de huid kan komen. Dieper gelegen structuren kunnen hierdoor niet beschadigen en dit maakt de pigmentlaser dan ook een veilige behandeling voor de huid.

Indicaties voor een pigmentlaserbehandeling zijn:

De behandeling met de pigmentlaser

De behandeling wordt op een schone huid uitgevoerd. Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een huidpotlood en u krijgt een bril op. Met de laser worden alle pigmentvlekjes behandeld in het afgetekende gebied. Behandeling met de pigmentlaser voelt alsof er elastiekjes tegen de huid worden afgeschoten. Deze sensaties duren maar kort. Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Het ouderdomsvlekje kleurt nog donkerder dan deze al was. Dit is normaal en een teken dat de behandeling aanslaat. Dit trekt gemiddeld met tussen de 7 á 10 dagen weg.

Na de pigmentlaserbehandeling is het belangrijk dat de huid tot 4 weken goed wordt beschermd met een SPF 30 en dat overmatige zon/zonnebank zoveel mogelijk wordt vermeden.

Zon en laser

Een laserbehandeling kan niet uitgevoerd worden op een zongebruinde huid (zon en zonnebank). Dit omdat de laser dan ook het gebruinde pigment in de huid kan verwarmen, waardoor er onnodig schade kan ontstaan. Als u behandeld wilt worden kunt u ervoor zorgen dat de te behandelen gebieden tenminste 4 weken voor de behandeling goed worden beschermd met een SPF 30 of hoger, of dat u de zon/zonnebank geheel ontziet. Ook na de laserbehandeling is uw huid gevoeliger voor UV straling en dient u de behandelde gebieden tot 4 weken na de laatste behandeling te beschermen met een SPF 30 of de zon/zonnebank helemaal te vermijden. Bij twijfel raadpleegt u altijd uw huidtherapeut.

Verwachting

Als u er behoefte aan heeft kan de huidtherapeut uw huid koelen na de behandeling.  Het lichaam ruimt de behandelde pigmentvlekjes vanzelf op, hierdoor kan het tot wel 2 weken duren voordat het eindresultaat zichtbaar is. Met 1 tot 2 behandelingen zult u merken dat de pigmentvlekken minder worden en/ of verdwijnen. U blijft echter altijd gevoelig voor het ontstaan van nieuwe pigmentvlekken onder invloed van UV straling.

Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat er 1 tot 2 behandelingen met de pigmentlaser nodig zijn. Dit met een interval van tenminste 6 weken voor vermindering van de pigmentvlekken.

Prijzen pigmentlaser

Een behandeling duurt iets minder dan een uur. Als member ben je het voordeligst uit. Je hoeft nu nog niets te besluiten. Dat kan tijdens onze vrijblijvende intake die je hier kunt boeken.

Membership prijs: v.a. €80,-

  • Bespaar €10,- per behandeling
  • 10% korting op skincare producten
  • Free pass voor familie, vriend, of collega

Losse behandeling: v.a. €90,-

  • Bespaar €10,- per behandeling
  • 10% korting op skincare producten
  • Free pass voor familie, vriend, of collega

Prijzen per gebied

Klein gebied € 90,-
Middel groot gebied € 130,-
Groot gebied € 160,-

Interesse in een pigmentlaserbehandeling?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.