Heb je last van een rode huid? Of stoor je je aan de zichtbare rood/paarse vaatjes of vlekjes in het gezicht? Dan is de vaatlaser een geschikte behandeling voor jou. Het geeft je weer een gekalmeerde, egale en stralende huid.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Wanneer de vaatlaser?

Krijg je bij het minste al last van een rood gezicht? Gebruik je make-up om je rode wangen te verbergen? Zichtbare rode vaatjes kunnen als cosmetisch storend worden ervaren. Gelukkig kan een behandeling met de vaatlaser ervoor zorgen dat de huid egaler en minder rood wordt.
De vaatlaser kan toegepast worden bij:

 • Verwijde vaatjes (Teleangiëctasieën)
 • Spider/spinnenkopjes ( Spider naevi)
 • Couperose
 • Kersenwratjes (Seniele angiomen)
 • Rosacea

Hoe werkt de vaatlaser?

Tijdens de behandeling van bijvoorbeeld couperose, wordt er door de vaatlaser licht geproduceerd. Dit licht wordt door de bloedvaatjes opgenomen, wat direct wordt omgezet in warmte. De warmte zorgt ervoor dat de verwijde vaatjes samentrekken en verkleven. De vaatjes worden vervolgens binnen een aantal dagen tot weken opgeruimd door je huid en het lichaam. Alle zichtbare vaatjes kunnen hierdoor goed behandeld worden met als resultaat: een egale huid zonder roodheid.

vaatlaser

Stappen van een vaatlaser behandeling

Intake

Tijdens het consult word je ontvangen door de huidtherapeut. Er wordt een huidanalyse gedaan en samen bespreken we jouw wensen en de verwachtingen. De huidtherapeut geeft je eerlijk advies over welke behandeling het meest voor jou geschikt is. Daarnaast geeft zij jou alle informatie over de behandeling, de risico’s en het te verwachten resultaat. Voor het beste resultaat kunnen er huidproducten geadviseerd worden om de behandeling en het herstel te ondersteunen.

Behandeling

Voor de behandeling worden er foto’s gemaakt voor in je dossier.

De huid wordt eerst gereinigd. Het te behandelen gebied wordt afgetekend met een huidpotlood en je krijgt een beschermende bril op. Dit is te vergelijken met een “zonnebank bril”. De huidtherapeut bepaalt de instellingen van de laser en gaat dan beginnen. Er wordt altijd gestart met een lage instelling om aan het gevoel te wennen en de juiste instelling te bepalen. Met de vaatlaser worden alle vaatjes behandeld in het afgetekende gebied. De behandeling met de vaatlaser voelt alsof er elastiekjes tegen de huid worden afgeschoten of als warme naaldjes.

De behandeling duurt in totaal 30 minuten

Nazorg

Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Ook kan de huid wat vocht vasthouden en daardoor dikker zijn dan normaal. Daarnaast kunnen de behandelde vaatjes blauw/paars kleuren. Dit is normaal en trekt binnen 24-78 uur weg. Direct na de behandeling wordt er een SPF 30 of hoger aangebracht. Ook krijg je adviezen mee voor thuis. Het is belangrijk om de adviezen goed na te leven voor het beste resultaat van de vaatlaser behandeling.

Belangrijkste nazorgadviezen:

 • Na de vaatlaserbehandeling is het belangrijk dat de huid tot 4 weken goed wordt beschermd met een SPF 30 en dat overmatige zon/zonnebank zoveel mogelijk wordt vermeden.
 • Geen sauna of intensief sporten tot 48 uur na de behandeling.

Wat kost een vaatlaser behandeling?

Voor sommige behandelingen, zoals de vaatlaser, zijn er verschillende tarieven (afhankelijk van het gebied) naast ons basistarief of de membership prijs. We noemen dit een ‘Enhancement’. Voor de vaatlaser betaal je:

Membership prijs: v.a. €80,-

 • Bespaar €10,- per behandeling
 • 10% korting op skincare producten
 • Free pass voor familie, vriend, of collega

Losse behandeling: v.a. €90,-

 • Bespaar €10,- per behandeling
 • 10% korting op skincare producten
 • Free pass voor familie, vriend, of collega

Prijzen per gebied

Klein gebied € 90,-
Middel groot gebied € 130,-
Groot gebied € 160,-

 

Interesse in een vaatlaser behandeling?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.