Microneedling is een techniek waarbij er met een roller of pen kleine microscopische gaatjes in de huid worden gemaakt. Dit geeft stimulatie van de doorbloeding en celvernieuwing. Hierdoor worden de collagene- en elastinevezels in de huid gestimuleerd. De huid wordt dikker en steviger, waardoor dit een uitermate geschikte behandeling is voor oppervlakkige acnelittekens, huidveroudering en een doffe en vale huidtint.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over microneedling

De micoscopische gaatjes zijn niet zichtbaar voor het oog, maar maken een gecontroleerde “verwonding” om de huid te activeren. De huid wordt gestimuleerd zichzelf te herstellen, waardoor er verschillende processen in de huid worden aangezet. Dit geeft onder andere activatie van de collagene en elastine vezels in de huid. Ook kunnen er skinboosters aan de behandeling worden toegevoegd. De skinboosters vertragen het verouderingsproces, stimuleren de toename van het volume, verzachten rimpels en voeden de huid. Doordat de skinboosters dieper in de huid worden gebracht door middel van microneedling, komen de actieve stoffen precies daar waar ze hun werk moeten doen.

Indicaties voor microneedling zijn:

  • Acnelittekens; microneedling stimuleert het bindweefsel (collageen) in de huid, waardoor de acnelittekens worden verbeterd. De huid wordt als het ware dikker en de acnelittekens worden vlakker en minder diep.
  • Littekens en striae; Hypertrofische of atrofische littekens kunnen ook behandeld worden door microneedling. Door de huid opnieuw te stimuleren worden collagene vezels opnieuw gestructureerd, waardoor het litteken zachter en platter wordt. In het geval van atrofische littekens wordt het litteken meer op huidniveau gebracht.
  • Huidveroudering; Door middel van de skinboosters kunnen diverse indicaties voor huidveroudering verbeterd worden.
  • Doffe en vale huid; Microneedling zorgt voor een toename van de doorbloeding in de huid. Dit zorgt direct voor een mooie, egale en frisse teint.

 

De behandeling door middel van microneedling

Voor de behandeling wordt de huid eerst gereinigd. Daarna wordt er een vloeistof aangebracht op basis van hyaluronzuur. Met de dermaroller of dermapen wordt het gebied behandeld. De behandeling doet geen pijn, maar kan een prikkende sensatie geven. Om meer stimulatie te krijgen, kunnen de naaldjes dieper worden ingezet. De huid gaat daardoor bloeden, maar dit herstelt meteen weer. Na de behandeling is de huid rood en voelt deze warm aan. Dit gevoel verdwijnt in de loop van de dag. Er wordt een herstellende crème en een SPF 30 of hoger aangebracht en u krijgt daarnaast adviezen mee voor thuis.

Tot 4 weken na de microneedling behandeling is het belangrijk de huid goed te beschermen met een SPF 30 of hoger. Daarnaast dient overmatige zon/zonnebank zoveel mogelijk te worden vermeden.

Microneedling

Verwachting

In de dagen na de behandeling verdwijnt de roodheid en kan de huid wat droger worden en gaan schilveren. De huid ziet er meteen stralend en gezond uit.

Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat de behandeling met microneedling in kuurverband wordt geadviseerd. Een kuur betekent dat u een reeks van 4 tot 6 behandelingen ondergaat met een interval van vier tot zes weken. Daarnaast krijgt u na de behandeling behandelcrèmes mee, om de behandeling en het herstelproces te ondersteunen.

Prijzen microneedling

Een behandeling duurt iets minder dan een uur. Als member ben je het voordeligst uit. Je hoeft nu nog niets te besluiten. Dat kan tijdens onze vrijblijvende intake die je hier kunt boeken.

Membership prijs: €160,-

  • Bespaar €10 per behandeling
  • 10% korting op skincare producten
  • Free pass voor familie, vriend, of collega

Losse behandeling: €170,-

  • Bespaar €10 per behandeling
  • 10% korting op skincare producten
  • Free pass voor familie, vriend, of collega

Interesse in microneedling?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.