Bindweefselmassage is een techniek waarbij de massage wordt uitgevoerd op het onderhuids bindweefsel van de huid. Deze massage stimuleert de doorbloeding en de celstofwisseling. Door de verhoogde aanmaak van collageen en elastine in de huid, oogt de huid steviger en frisser.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over een bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een diepe massage die zowel op het gezicht en lichaam kan worden uitgevoerd. Door een slechte doorbloeding in de huid kunnen er verklevingen ontstaan. Bindweefselmassage stimuleert de bloedcirculatie en celstofwisseling, waardoor de huid afvalstoffen afvoert en voedingsstoffen kan opnemen. Door de verbeterde doorbloeding worden verklevingen minder en de collageen en elastine productie wordt geactiveerd. De huid wordt steviger, lijntjes en rimpels worden zachter en cellulite wordt minder zichtbaar. De behandeling zorgt ervoor dat de huid in topcondititie komt.

Indicaties voor een bindweefselmassage zijn:

 • Littekens; littekenmassage kan verlichting en verbetering geven bij verharde, pijnlijke en verkleefde littekens.
 • Rimpels; vervagen door verbetering van de stevigheid van de huid.
 • Cellulite; verklevingen worden los gemasseerd, waardoor de huid gladder wordt.
 • Grauwe huid; verbetering van de doorbloeding van de huid. De huid oogt stralend.
 • Nabehandeling liposuctie

De behandeling door middel van bindweefselmassage

De huid wordt gereinigd en er wordt een dun laagje voedende olie aangebracht. De duur van de behandeling varieert tussen de 30 en 60 minuten. De massage kan een onaangenaam gevoel geven. Dit komt door de onderhuidse verklevingen van het bindweefsel. Naarmate de behandelingen vorderen, wordt het onderhuids bindweefsel soepeler en de behandeling steeds aangenamer. Tijdens en na de behandeling kan de huid roodkleuren en puntbloedinkjes vertonen. Het is belangrijk om na de behandeling genoeg water te drinken om alle vrijgekomen afvalstoffen zo snel mogelijk af te voeren.

gezicht-bindweefsel-massage
lichaam-bindweefsel-massage

Verwachting

De dagen na de behandeling kan de huid op het lichaam nog rode puntbloedinkjes en/of blauwe plekken vertonen. Afhankelijk van de conditie van de huid trekt dit met 7 tot 10 dagen weg. Na 1 week kan er eventueel een volgende behandeling plaats vinden.

Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat de behandeling met bindweefselmassage in kuurverband wordt geadviseerd. Een kuur betekent dat u een reeks van 6 tot 12 behandelingen ondergaat met een interval van één week. Daarna kunt u de resultaten behouden door de bindweefselmassage elke vier tot zes weken te herhalen.

Prijzen bindweefselmassage

Een behandeling duurt iets minder dan een uur. Als member ben je het voordeligst uit. Je hoeft nu nog niets te besluiten. Dat kan tijdens onze vrijblijvende intake die je hier kunt boeken.

Membership prijs €80,-

 • Bespaar €10,- per behandeling
 • 10% korting op skincare producten
 • Free pass voor familie, vriend, of collega

Losse behandeling €90,-

 • Bespaar €10,- per behandeling
 • 10% korting op skincare producten
 • Free pass voor familie, vriend, of collega

Interesse in een bindweefselmassage?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.