Elektrische epilatie is een methode waarbij gebruikt gemaakt wordt van stroom (hoog frequente wisselstroom en gelijkstroom). Door middel van een dun naaldje die in het haarzakje wordt gebracht ontstaat er warmte, waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Dit gebeurt haar voor haar. Deze techniek kan toegepast worden op alle kleuren haar, maar wordt het meest gebruikt voor de blonde, grijze en rode haren in het gelaat. Deze haren zijn niet te behandelen met laser en dus uitermate geschikt voor deze methode.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over elektrische epilatie

Haren groeien in 3 fases, waarbij er voor elke fase kort wordt uitgelegd wat deze inhouden. De groeifase: in deze fase wordt er een nieuwe haar gevormd en groeit totdat de haar in de overgangsfase komt. In deze fase wordt de haar gedeeltelijk of algeheel losgelaten. In de laatste fase, de rustfase, ligt de haar los in het haarzakje. Deze wordt uiteindelijk afgestoten, waardoor er weer een nieuwe haar kan worden gevormd. De groeifase is de enige fase waarbij elektrische epilatie het meest effectief is. Ongeveer 80% blijft na 1 behandeling weg. Omdat niet alle haren tegelijk in de groeifase zitten, zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.

De behandeling wordt afhankelijk van het gebied gemiddeld tussen de 2 en 6 weken uitgevoerd. Bij aanvang van de behandeling zal deze frequentie hoger zijn. Naarmate de behandelingen en resultaten vorderen zal de frequentie dan ook afnemen. De haren moeten voor de behandeling een paar millimeter lang zijn om ze te kunnen verwijderen. Meteen na de behandeling zijn alle haren weg en afhankelijk in welke groeifase de haren zich bevonden, komen ze geleidelijk aan weer terug. Naarmate we deze behandeling herhalen, komen de haren steeds dunner terug. Uiteindelijk zullen deze compleet wegblijven.

Elektrische epilatie is een iets pijnlijkere behandeling dan laser. Het voelt als een warmtesensatie in de huid, die ook weer weg is zodra de behandeling stopt. Na de behandeling kan de huid rood, warm en gezwollen zijn. De huidtherapeut kan uw huid koelen met coldpacks. Thuis kunt u eventueel een verkoelende crème of gel aanbrengen zoals aloë vera.

elektrische epilatie

Belangrijk tijdens de behandeling met elektrisch epileren is dat de haren niet meer geharst of geëpileerd mogen worden. De behandeling heeft in dat geval namelijk geen effect, doordat er geen haar meer in het haarzakje aanwezig is. Scheren, knippen of ontharingscrème gebruiken mag wel. Naarmate de behandelingen vorderen hoeft u minder te ontharen.

Prijzen elektrische epilatie

Elektrische epilatie v.a. € 35,-

Interesse in een elektrische epilatie?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.