Coagulatie is een behandeling waarbij er met hoog frequente wisselstroom goedaardige huidtumoren worden weggebrand. Denk hierbij aan fibromen (steelwratjes), bindweefselbultjes en andere goedaardige ontsierende plekjes. Maar ook teleangiëctasieën (gesprongen vaatjes) of seniele angiomen (kersenvlekjes) kunnen goed behandeld worden. De behandeling wordt uitgevoerd met een naaldje dat warm wordt door de hoog frequente wisselstroom. Hierdoor kunnen deze plekjes vaak al met 1 behandeling weg zijn.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over coagulatie

Door middel van hoog frequente wisselstroom kunnen goedaardige huidtumoren behandeld worden. Deze stroom wordt opgewekt in een speciaal apparaat, waarbij er met een dun naaldje behandeld wordt. De plekjes worden aangestipt met dit naaldje, waardoor er coagulatie (verbranding) van het weefsel plaats vindt. Door het fijne naaldje kunnen de meeste kleine plekjes behandeld worden, zonder dat de omliggende huid beschadigd wordt.

Indicaties voor een coagulatie behandeling zijn:

  • Steelwratjes (fibromen)
  • Goedaardige bindweefselbultjes
  • Bruine/zwarte bultjes (dermatosis papulosa nigra)
  • Verwijde vaatjes (teleangiëctasieën)
  • Spider/spinnenkopjes (spider naevi)
  • Kersenwratjes (seniele angiomen)

De behandeling met coagulatie

De behandeling wordt op een schone huid uitgevoerd. Met het naaldje worden alle plekjes behandeld in het gebied. Behandeling met coagulatie voelt branderig aan. Deze sensaties duren maar kort. Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Dit trekt met een dag weg. Op de behandelde plekjes ontstaan korstjes. U dient de korstjes te laten zitten, totdat deze er vanzelf afvallen.

Na de behandeling is het belangrijk dat de huid tot 4 weken goed wordt beschermd met een SPF 30 en dat overmatige zon/zonnebank zoveel mogelijk wordt vermeden.

coagulatie fibroom

Verwachting

Steelwratjes en andere bindweefselbultjes zullen gemiddeld tussen de 7 tot 14 dagen wegtrekken. De korstjes die ontstaan na de behandeling dienen vanzelf los te laten. Als de korstjes er vanaf zijn, kan de huid eronder nog roze zijn van kleur. Dit kleurt vanzelf weer bij. Het lichaam ruimt behandelde vaatjes vanzelf op. Hierdoor kan het tot wel 4 weken duren voordat het eindresultaat zichtbaar is.

Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat er 1 tot 3 behandelingen nodig zijn. Dit met een interval van tenminste 4 weken.

Prijzen coagulatie

Coagulatie v.a. € 35,-

Interesse in coagulatie?

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.