Uw zorgverzekering in 2021

Overstappen van zorgverzekeraar, een lastige klus die vaak uitgesteld wordt. Uit gemakzucht en bij gebrek aan tijd blijven velen in 2021 dan toch maar bij die ene verzekeraar. Maar het vergelijken van zorgverzekeraars kan zeker in uw voordeel zijn. Lees verder als u meer wilt weten over vergoedingen van huidtherapie.

Waar moet u op letten?

  • Het belangrijkste is dat u de gewenste zorg ook daadwerkelijk vergoed krijgt en dan ook nog bij de zorgverlener van uw eigen keuze. New Life Skincare heeft contracten met alle grote zorgverzekeraars.
  • Welke zorg denkt u echt nodig te hebben volgend jaar? Vergelijk aanvullende pakketten met elkaar. De ene zorgverzekeraar vergoed een bedrag op jaarbasis en de andere een totaalbedrag voor de gehele verzekeringsduur.
  • Heeft u minderjarige kinderen die last hebben van een huidaandoening die de huidtherapeut kan behandelen? Zij krijgen automatisch de vergoeding huidtherapie uit uw gekozen zorgpakket.
  • Blijft u toch bij die ene zorgverzekeraar? De voorwaarden kunnen gewijzigd zijn, waardoor u ineens toch minder vergoeding krijgt.
“Wist u dat zorg uit de aanvullende verzekering niet van uw eigen risico af gaat?”

Vergoeding huidtherapie 2021

Een huidtherapeut kan diverse huidaandoeningen behandelen waaronder acne, acnelittekens, couperose, rosacea, pigmentvlekken en overbeharing. Een gedeelte van deze behandelingen kan vergoed worden. Deze vergoeding komt uit de aanvullende verzekering (vergoeding huidtherapie) en is afhankelijk van de zorgverzekeraar en het afgesloten aanvullende pakket.

In uw polisvoorwaarden van uw zorgverzekering kunt u lezen of u in aanmerking komt voor een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling. Voor advies en vragen omtrent vergoedingen van huidtherapie kunt u terecht bij de huidtherapeut van New Life Skincare.

Behandelingen die in aanmerking komen voor vergoeding zijn:

Vergoeding huidtherapie overbeharing

De behandeling van overbeharing kan op diverse manieren. Door middel van elektrische epilatie. Bij deze methode vernietigen we het haarzakje, waardoor het haartje niet meer terug kan groeien. Tijdens het intake gesprek wordt er besproken hoeveel behandelingen er nodig zijn en aan de hand daarvan wordt er een behandelplan gemaakt.

Vergoeding huidtherapie acne

Acnetherapie is een behandeling voor iedereen die last heeft van mee-eters, puistjes, rosacea en acnelittekens. Met acnetherapie kunnen we deze huidaandoeningen verbeteren of zelfs helemaal wegkrijgen. Acne/ rosacea of de behandeling van acnelittekens kan op verschillende manieren worden aangepakt.

Acne

Vergoeding huidtherapie overig

Een toename van kleine bloedvaatjes in de huid (teleangiëctasieën) wordt ook wel couperose genoemd. Waardoor dit ontstaat is nog steeds niet helemaal duidelijk. Sommige zorgverzekeraars vergoeden couperose, maar ook pigment behandelingen. In uw polisvoorwaarden moet dit dan ook nadrukkelijk beschreven staan.

couperose

Professioneel & veilig

New Life Skincare is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) en ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Deze inschrijvingen zijn nodig om de kwaliteit van de huidtherapeut te garanderen. Dit houdt in dat de huidtherapeut altijd bijgeschoold en bekend is met de nieuwste richtlijnen op haar vakgebied.

logo-nvh-kp

Behandelingen

Bekijk een overzicht van alle aangeboden behandelingen. Wij helpen u bij acne, overbeharing, ontsierende wratjes, couperose en meer.