Huidverzorging & vitamine E

Vitamine E wordt in huidverzorging gebruikt als Alfa-tocoferol. Het is een antioxidant wat de cellen en weefsels beschermt tegen oxidatieve schade. Dit is schade wat door invloeden van buitenaf wordt veroorzaakt. Daarnaast zorgt vitamine E ook voor de stofwisseling in de cel en versterkt het de huidbarrière.

Vitamine E en voeding

Vitamine E zit onder andere in plantaardige oliën, graanproducten, noten, groenten en fruit. Voor heel je lichaam is het een belangrijke vitamine en met name voor de huid. Vitamine E is een vitamine die je veel terug vindt in huidverzorging en bijna altijd in combinatie met vitamine C. Dit komt voornamelijk doordat ze elkaar versterken in de antioxidanten functie.

Ormedic

De voordelen van vitamine E in je dagelijkse huidverzorgingsregime

  • Vitamine E zorgt ervoor dat andere werkzame stoffen dieper in de huid beter hun werk kunnen doen. Vitamine E versterkt dus andere werkstoffen.
  • Door de barrièrefunctie beschermt vitamine E de huid tegen zonnebrand. Daarnaast helpt het de huid herstellen van schade veroorzaakt door UV straling.
  • Samen met vitamine C maakt het pigmentvlekken lichter.
  • Het vermindert vochtverlies in je huid.
  • Het herstelt je huidbarrière na het reinigen.

Soorten vitamine E

De meest voorkomende vormen die gebruikt worden in de huidverzorging zijn d-alfa-tocoferol, d-alfa-tocoferolacetaat, dl-alfa-tocoferol, en dl-alfa-tocoferolacetaat. Hoe hoger in de ingrediëntenlijst hoe meer geconcentreerd de werkstof is. Bekijk je potje of flesje maar eens. Vitamine E is een stof die bijna altijd wel in de ingrediëntenlijst staat.

Een behandeling met vitamine E

Een behandeling met alleen vitamine E bestaat niet. Er zijn genoeg andere werkstoffen die ook een zeer goede werking hebben. Al eerder schreef ik over de versterkende werking van Vitamine E op andere werkstoffen. Een mooie behandeling is de ormedic lift peeling in combinatie met de ormedic lijn van Image Skincare. De ormedic lift is een milde peeling die zelfs in de zomer of tijdens een zwangerschap goed gedaan kan worden. Deze behandeling zorgt ervoor dat de huid in balans wordt gebracht en wordt hersteld. Door de pompoen, ananas, mango en papaya enzymen wordt de huid lichtjes geëxfolieerd. Dit zorgt er voor dat de dode huidcellen worden verwijderd. Samen met de vitamine E in de ormedic lijn zorgt dit voor een jeugdige en gladde huid.

Conclusie

Vitamine E is samen met de vitamines A en C een top antioxidant. Het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf en herstelt ook zonschade. Belangrijk dus om sowieso 1 van de vitamines in je crème of serum te hebben zitten. Want wie wilt nou niet een mooie en gezonde huid!

New life, new skin

Melissa van Nieuwenhuizen

Wil je meer weten over vitamine E in je huidverzorging?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 030 320 03 40 of boek direct online een afspraak in.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *