Quiche

Broccoli is een echte superfood. Naast dat het de vitamines A, C en E bevat. Bevat het ook het vitamine B complex, vitamine K en diverse mineralen zoals magnesium en calcium. Ook bevat broccoli aardig wat eiwitten! Dat hoor je goed. Per 100 gram broccoli zit er gemiddeld 3 gram eiwitten in. Daarnaast is deze groente laag in calorieën en kan je het op diverse manieren bereiden. Ik ben dol op quiche. Misschien niet het aller gezondste gerecht. Vandaar dat ik naast het quiche recept ook een gezondere variant post. Lees snel verder.

Wist je dat 003
quiche blogrecept

Ingrediënten

Voor 4 personen

Deeg
 • 300 gram bloem
 • 2  eieren
 • 150 gram boter
 • 1 mespuntje zout
Vulling
 • 250 gram spekblokjes
 • 1 prei
 • 1 Broccoli
 • 4  eieren
 • 200 ml crème fraîche
 • 120 gram geraspte kaas
 • zout en peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 ºC

Deeg

Kneed van het bloem, ei, boter en zout een soepel deeg. Laat het deeg ongeveer 30 minuten buiten de koelkast rusten. Vet de quichevorm (of kleine quichevormpjes) in met boter. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkbank uit tot een dunne plak en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem van het deeg in met een vork.

Vulling

Bak de spekjes uit in een pan zonder olie. Snijd de prei in stukjes en voeg de prei toe aan de spekjes en breng op smaak met peper. Blancheer ondertussen de broccoliroosjes. Bak de broccoli nog kort mee met het spek/prei mengsel. Meng de eieren met de crème fraîche en een derde van de kaas. Schep de prei/broccolivulling op het deeg en schenk het ei- crème fraîchemengsel erover. Bestrooi de quiche met de resterende kaas en bak de quiche in de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

” Gezonde versie “

Voor de gezondere versie laten we het quichedeeg achterwege. Voor de vulling gebruik je onderstaande ingrediënten.

 • 250 gram gerookte kip
 • 1 prei
 • 1 Broccoli
 • 4  eieren
 • 200 gram hüttenkäse
 • zout en peper naar smaak

Gebruik een siliconen muffinvorm om de “gezonde quiche” in te maken. Volg het recept met bovenstaande ingrediënten. Vul de muffinvorm met het mengsel en bak 20 a 25 minuten in de oven.

Het opmaken van het bord

Serveer de miniquiches op een mooie houtenplank of mooi bord. Heb je één grote quiche zet hem dan op het midden van de tafel en snijd hem daar aan.

Beide varianten zijn heerlijk als tussendoortje of als volwaardig diner met een salade erbij.

Enjoy

Vitamine E en de huid

Waarom vitamine E een must is in je dagelijkse huidverzorgingsregime?

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *