Huidverzorging & groene thee

Groene thee en met name matcha thee heeft veel gezondheidsvoordelen. Je leest er steeds meer over en het wordt dus ook gebruikt in huidverzorging. Matcha groene thee zit boordevol antioxidanten (polyfenolen). Nog meer dan in “gewone” groene thee. Polyfenolen werken ontstekingsremmend. Wat verschillende voordelen heeft voor de huid. Het bevordert de wondgenezing en beschermt de cellen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Groene thee of matcha?

Groene thee en matcha worden op een andere manier verbouwt. De theebladeren voor matcha worden ongeveer een maand voor de oogst afgedekt om contact met direct zonlicht te verminderen. Ook worden de hele theebladeren gebruikt. Deze worden vermalen tot een fijn poeder, dit in tegenstelling tot de gewone groene thee. Hierdoor bevat matchapoeder meer antioxidanten en meer cafeïne dan groene thee.

Iluma

De voordelen van groene thee in je dagelijkse huidverzorgingsregime

  • Groene thee bevat dus polyfenolen (antioxidanten) die een ontstekingsremmende functie hebben. Perfect voor gevoelige, geïrriteerde huiden en acne.
  • Groene thee werkt preventief tegen huidveroudering.
  • Het zorgt voor een verbeterde elasticiteit van de huid.
  • Groene thee verbetert de huid met rosacea. Het vermindert de roodheid en door de ontstekingsremmende functie kalmeert het de huid.

Groene thee in huidverzorging

Met welke benaming wordt groene thee in de huidverzorging gebruikt? Ik moest eerlijk gezegd zelf ook even zoeken. Dus vandaar dat ik het je gemakkelijk maak. In huidverzorging worden zogenaamde INCI namen gebruikt. Dit zijn namen die internationaal worden gebruikt in cosmetica. Zo weet iedereen wat er dus in zit. Maar zo zijn deze namen dus niet altijd even duidelijk. Aqua is vanzelfsprekend maar ‘Camellia sinensis leaf extract’ dus niet echt. Dit is voor alle duidelijkheid dus de INCI naam voor groene thee.

Een behandeling met groene thee

Wat als ik je vertel dat in alle peelings van Image Skincare ( op de 2 diepere peelings na) groene thee extract zit? Alle peelings zijn zo ontworpen om de huid te verbeteren, maar ook om de huid sterker te maken. De peelings hebben als basis een aloë vera gel. Wat een kalmerende werking heeft op de huid. Maar ook zitten er andere antioxidanten en ontstekingsremmende werkstoffen in de peelings om de groente thee te versterken. Producten die groene thee bevatten zijn onder andere de het Iluma intense lightening serum, de Iluma instense lightening cleanser en het Ormedic balancing antioxidant serum.

Conclusie

Groene thee wordt veel gebruikt in huidverzorging.  Het wordt voornamelijk toegevoegd voor de ontstekingsremmende en antioxidanten functie. Weer wat geleerd ?.

New life, new skin

Melissa van Nieuwenhuizen

Wil je meer weten over antioxidanten in je huidverzorging?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 030 320 03 40 of boek direct online een afspraak in.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *