Acnebehandeling

Acne is een aandoening waar veel mensen in meer of mindere mate last van hebben. Acne is goed te behandelen, maar heeft wel aandacht nodig. Het is dus niet met 1 behandeling verbeterd, maar heeft echt een behandelplan nodig. Bij de een slaat de behandeling ook sneller aan dan bij de ander en ook de keuze voor aanvullende behandeling met medicatie verschilt van persoon tot persoon. Omdat ik zelf geen acne heb, maar voor #onderhanden wel graag wil laten zien wat het effect kan zijn van een reeks behandelingen heb ik een cliënt gevraagd model voor mij te zijn.

De lente was volop op gang en de zomer stond voor de deur, maar mijn model wilde natuurlijk maar al te graag haar behandelingen starten. Zoals ik al eerder schreef, een acnebehandeling is echt een behandelplan. Als het even kan behandel ik graag met peelings, omdat dit het beste effect geeft. Een acnepeeling is een fruitzuurpeeling speciaal voor een huid met mee-eters, pukkels en puistjes. Juist daarom geeft en zo’n goed resultaat.

Genoeg gepraat en door naar het resultaat ?.

Intake

Half april heb ik eerst een intake gepland, om te kijken wat het beste behandelplan zou zijn. Mevrouw heeft geen hele actieve acne, dus met een aantal acnepeelings kan de acne al wel verminderd worden. De acne bevind zich meer op de kaaklijn en in de hals. Een behandelplan bestaat vaak uit 5 a 6 behandelingen met een interval van 2 weken. Ze is meteen gestart met de Clear cell lijn van Image Skincare. De cleanser en de lotion/crème. Deze producten zijn speciaal ontwikkeld voor een onzuivere huid. Een week later werd de eerste behandeling gestart.

acnebehandeling

Voor de 1e behandeling

Een week later: de 1e behandeling

Ik begin de behandeling altijd met een dubbele reiniging. Dit houdt in dat ik de huid 2 keer reinig met 2 verschillende producten, om de huid echt goed schoon te maken. Hierdoor kan de peeling ook beter doordringen in de huid. De eerste keer liet ik de peeling 2 minuten zitten. Dit wordt met elke behandeling langer en ook kan ik de peeling intensiever maken door er bijvoorbeeld retinol aan toe te voegen. Na de peeling reinig ik de huid goed uit. Door alle mee-eters en puistjes “uit te knijpen”. Dit doe ik op een erg voorzichtige manier. Dus denk thuis niet: ” Oh dat lukt mij ook wel”. Vaak merk je dat als je zelf aan de slag gaat, dat het de volgende dag juist alleen maar erger is geworden.

Wil je meer achtergrond informatie over de peelings, lees dan hier verder.

Na 1 behandeling

2 weken later; de 2e behandeling

Zoals je op bovenstaande foto ziet, is het beeld iets erger. Acne kan na een intensieve behandeling vaak verergeren. Dit zeg ik er ook altijd bij en dit is heel normaal. Het voordeel is dan dat ik alles goed kan verwijderen met de 2e behandeling. Cliënten geven dan ook altijd weer aan dat het vanaf de 2e behandeling beter wordt.

Acnebehandeling

Na 3 behandelingen

Is ze er al vanaf?

Begin juni kwam mevrouw voor de 4e behandeling. De foto hierboven is dus het resultaat van 3 behandelingen met de fruitzuurpeeling. Ze heeft al veel minder last van mee-eters. Helaas nog wel wat last van littekentjes (pigmentvlekjes). Maar dit is al een heel goed resultaat na slechts 3 behandelingen.

Mevrouw is al erg tevreden. Maar om nog meer resultaat te behalen, gaat ze de kuur afmaken. Ze komt aankomende week voor de 5e behandeling en daarna heeft ze er nog 1 over van de kuur. Maar hoe heeft ze het tot nu toe ervaren?

De peeling voelt in het begin best wel een beetje raar. Het brand een beetje en als het eraf wordt gehaald voelt het scherp. Maar mijn ervaring is daar niet minder om. Mijn huid ziet er super uit durf nu zonder make-up de deur uit. Ik en vele andere zien duidelijk verschil. Mijn huid is veel egaler, voelt glad en zacht en de littekens op mijn gezicht zijn duidelijk verminderd tot bijna weg! Ik vind het top en zou het zeker iedereen aanraden! Super!

acnebehandeling

Links is voor en rechts is na 5 behandelingen

Tevreden

Zoals ze zelf al omschrijft durft ze weer zonder make-up de deur uit, voelt haar huid gladder en zachter aan en is de acne al voor meer dan de helft verbeterd.

Maar we gaan nog even door. Houd Facebook in de gaten!!! Want dan laat ik uiteraard het eind resultaat zien!

Wil je meer weten over wat je kan doen aan acne, lees dan hier verder.

Tot de volgende #onderhanden.

Disclaimer: het resultaat kan per per huidtype en per indicatie verschillen

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

1 Comment

  • Ik heb ruim tien jaar de Diane-pil geslikt, omdat ik last had van een milde vorm van acné. Het slikken van de pil zorgde ervoor dat mijn acné vrijwel verdween. Toen ik in 2014 besloot om te stoppen met de Diane-pil, merkte ik echter dat mijn onzuiverheden weer volop terugkwamen. Ik vond het vreselijk. Dan ben je 28 jaar en dan loop je met een gezicht rond met zichtbare onzuiverheden die je continu probeert te camoufleren met make-up.
    Ik bezocht diverse dermatologen voor dit probleem, maar zij konden weinig tot niets voor mij betekenen.
    Via via ben ik in december 2016 terechtgekomen bij Melissa en ben ik bij haar een behandelkuur begonnen om de onzuiverheden te verminderen. We hebben eerst een behandelkuur van 6 behandelingen (elke twee weken een behandeling) gedaan met fruitzuurpeelings en dat sloeg enorm goed bij mij aan. Mensen in mijn directe omgeving zagen vrijwel direct het verschil. Omdat het na de behandelkuur goed ging en gelukkig nog steeds gaat met mijn huid, hebben we daarna besloten om de behandelingen rustig af te bouwen.
    Ik ben echt heel erg blij dat ik bij Melissa terecht ben gekomen. Met haar kennis en vakmanschap kon zij mijn huid bij de eerste behandeling goed analyseren (na eerst mijn hele voorgeschiedenis over mijn huidproblemen geduldig te hebben aangehoord) en alvast behandelen. Daarna hebben we een effectief behandelplan opgesteld voor het vervolg. Ik merk heel erg dat de cliënt bij haar op nummer 1 staat. Zij doet er alles aan om je zoveel mogelijk op je gemak te laten voelen. Het fijne aan haar is dat zij altijd helder uitlegt wat zij doet en waarom zij een bepaalde behandeling op jou toepast. Daarnaast moet niets. Alles gaat uiteraard in volledige overeenstemming met jou. Al met al kan ik niets anders zeggen dan dat ik erg tevreden ben over de (acné-)behandeling door deze huidtherapeute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *