Bindweefselmassage

Als je denkt aan de zomer komen er automatisch verschillende gedachtes bij je op. Zon, terrasjes, BBQ’s en leuke jurkjes of korte broeken. Ook zie je op Facebook of shoppingwebsites de leukste bikini’s voorbij komen en kan je niet wachten totdat je welverdiende vakantie is aangebroken. Maar dan… Je moet dus weer in bikini. Hoe vaak ik vriendinnen niet hoor zeggen dat ze nog niet “bikini proof” zijn. En ik hoor het mezelf denken. Dus besloot ik 6 weken geleden dat het tijd werd voor een behandeling voor mijn cellulite. Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot voor kort er me er nooit heel erg aan stoorde. Met sporten en de juiste voeding vond ik het altijd wel oke. Vorig jaar heb ik een druk jaar gehad met wisseling van baan en een verhuizing. De sport en “juiste” voeding ontbraken toen even in mijn routine. Hierdoor merkte ik dat mijn cellulite toch erger werd dan ik dacht. Tijd voor verandering ?.

Bindweefselmassage

Cellulite is een probleem waar veel vrouwen mee te maken hebben. We bedanken hiervoor de zogenaamde vrouwelijk hormomen en de vetopslag die daar een rol in speelt. Cellulite is te verbeteren door middel van bindweefselmassage. Dit is een massage van het onderhuidsbindweefsel. Door dit los te masseren krijg je een betere doorbloeding en worden de deukjes en bobbels minder zichtbaar.Van de cliënten die ik behandel met bindweefselmassage weet ik dat de behandeling pijnlijk is en je zeker de eerste keren blauwe plekken kan krijgen.

Dag 0: De dag van de 1e behandeling is aangebroken

Ik heb mijn timer aangezet op 10 minuten per zone. 1 zone is een voorkant of een achterkant van het been. De voorkant is bij mezelf goed te doen, maar de achterkant is wel een stukje lastiger. Ik kom er niet zo goed bij en moet me in allerlei bochten wringen om de massage goed te doen. De behandeling voelt als een scherpe pijn. Na 40 minuten zijn mijn benen goed rood en ontstaan de eerste puntbloedinkjes op mijn benen. Dat zal vast blauw worden.

Dag 1: Blauw plekken?

Ik heb kleine puntbloedinkjes, maar geen blauwe plekken. Ik vraag me dus af of ik niet te “lief” ben geweest voor mezelf. Niet dat ik graag blauwe plekken wil. Maar uit ervaring weet ik dat 8 van de 10 mensen zeker last heeft van blauwe plekken na de 1e bindweefselmassage.

#onderhanden-bindweefselmassage

Week 2: De 2e behandeling

Ik heb er voor gekozen om een oud collega de behandeling bij mij te laten doen. Ik wil toch ervaren of ik de behandeling bij mezelf wel stevig genoeg heb gedaan. In totaal behandeld zij mij 45 minuten inclusief mijn billen. Als we dan toch bezig zijn ?.

De dag erna heb ik een paar puntbloedinkjes vergelijkbaar met de 1e foto. Dus ik kan de volgende behandeling gewoon weer bij mezelf doen.

Week 3: Nog geen verschil

Na 2 behandelingen zie je nog geen verschil. Wel is het pijnlijke scherpe gevoel al iets minder. Het bindweefsel wordt al wat soepeler. Omdat de behandeling elke week hetzelfde is heb ik geen foto’s meer gemaakt Tot na de 6e behandeling. Dus eigenlijk voor de 7e.

Week 7: Halverwege

Ik heb er voor gekozen om na 6 behandelingen even te stoppen en te kijken naar het resultaat. Ik ben eigenlijk al erg blij. Je ziet zeker verschil, vooral bij m’n linkerbeen aan de achterkant. Ik denk dat als ik door zou gaan het nog beter zou worden. Ik denk dat ik een weekje “pauze” neem en dan weer verder ga.

#onderhanden-bindweefselmassage

Niet ontevreden

Zoals ik hierboven beschreven heb ben ik al erg tevreden na 6 keer behandelen. Wel moet ik benadrukken dat ik op m’n voeding heb gelet (minder snoepen) en weer ben gaan sporten. 2 a 3 keer per week hardlopen afgewisseld met krachttraining.

Wil je meer weten over bindweefselmassage of wat cellulite nu precies is? Lees dan dan hier verder.

Tot de volgende #onderhanden

Disclaimer: het resultaat kan per per huidtype en per indicatie verschillen

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *