Fruitzuurpeeling

Als ik het over peelings heb tegen mijn cliënten, hoor ik vaak: “Maar ik wil niet vervellen hoor”. Het beeld wat men heeft van peelings is blijkbaar toch heftiger dan dat ik in eerste instantie dacht. Vandaar ook dat mijn nieuwe #onderhanden gaat over de fruitzuurpeelings of terwijl : Alpha hydroxy zuren. Alle fruitzuurpeelings hebben als basis natuurlijke fruitzuren. De afkomst van een zuur kan komen uit bijvoorbeeld suikerriet (glycolzuur), melk (melkzuur) uit de schors van de wilg (salicylzuur) en uit fruit. Vaak wordt de term chemische peeling gebruikt, maar dit is onjuist. De werking in de huid daarentegen is wel chemisch. Ik zal je uitleggen waarom.

Alle huidcellen zijn met elkaar verbonden. Een fruitzuurpeeling zorgt ervoor dat deze verbindingen los raken. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd zich te vernieuwen. Een mooi voordeel, want wie wilt er nu niet een mooie, zachte en stralende huid?

Ik wil niet vervellen

Om terug te komen op het “ik wil niet vervellen” aspect. Een fruitzuur is zo mild, dat je hier in principe niet van gaat vervellen. De huid kan iets droger aanvoelen de dagen na de peeling, maar meer ook niet. Wanneer ga je dan wel vervellen? Als ik de peeling sterker maak door er retinol aan toe te voegen. Dit zorgt er voor dat de celdeling van de huid versnelt, waardoor de huid sneller gaat schilveren. Ook met een TCA peeling gaat de huid vervellen. Hier kan je er meer over lezen in mijn eerdere blogpost.

Nu dan de fruitzuurpeeling. Ik heb  gekozen voor de Vitamine C peeling van Image Skincare. Deze peeling bevat een combinatie van 30% vitamine C, fruitenzymen en hyaluronzuur. Deze peeling zorgt ervoor dat de huid wordt gehydrateerd, irritaties worden verminderd en de huid er stralend en fris uitziet. Zowel alleen als in kuurverband is deze peeling uitermate geschikt voor ieder huidtype.

Dag 0: De dag van de behandeling

Ik wilde graag een oppepper en vooral een mooie doorbloeding van mijn huid, speciaal voor een feestje. Ook ik vind dat ik in de winter er een beetje grauwig kan uitzien. Daarnaast was de keuze dan ook snel gemaakt om voor de vitamine C peeling te gaan. De peeling bestaat uit 4 lagen. De eerste laag is een laagje fruitzuurpeeling, welke ik kort in masseer. Daar overheen breng ik de Ageless Total Resurfacing Masque aan. Dit is een product waar ook glycolzuur en salicylzuur inzit, maar tevens ook microkristallen. Daar overheen gaat opnieuw een laagje fruitzuur en als laatste laag breng ik het Vital C Hydrating Enzyme Masque aan. Dit masker bevat vitamine C en enzymen. Dit alles masseer ik in, waarna ik alles eraf was.

#onderhanden-fruitzuurpeeling

Voor de peeling

#onderhanden-fruitzuurpeeling

Direct na de peeling

Mijn huid is goed doorbloed en het voelt warm aan. Maar niet vervelend. Ik breng 2 serums aan en de Prevention+ SPF 50 van Image skincare.

Dag 1: De dag na de behandeling

Mijn huid is egaler van kleur en heeft een natural glow. Ook vind ik dat de lijntjes onder m’n ogen minder zijn en de structuur op m’n voorhoofd is fijner. Dit komt vooral door het hydraterende effect van de peeling. Mijn huid zag er topfit uit voor m’n feestje ?.

#onderhanden-fruitzuurpeeling

Voor de peeling

#onderhanden-fruitzuurpeeling

Dag 1 na de peeling

#onderhanden-fruitzuurpeeling
#onderhanden-fruitzuurpeeling

Het leuke van deze peeling is dat het vrijwel altijd kan, met helemaal geen downtime. Zie je er vermoeid uit, heb je last van een droge huid of een huid met rosacea? Of wil je er gewoon tip top uitzien voor een feestje? Dan is deze peeling zeker aan te raden.

Als je meer informatie wilt over fruitzuurpeelings dan lees je hier meer.

Tot de volgende #onderhanden

Disclaimer: het resultaat kan per per huidtype en per indicatie verschillen

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *