TCA Peeling

De eerste behandeling die ik ga doen is een TCA peeling. Dit is een oppervlakkige tot middeldiepe peeling waarmee diverse indicaties behandeld kunnen worden. Het mooie van deze peeling is dat er met een aantal behandelingen al een erg mooi resultaat behaald kan worden. Deze specifieke peeling heeft dus een downtime van gemiddeld 3 tot 7 dagen. Des te leuker is het om met deze peeling het jaar te beginnen. Een nieuw jaar met een nieuwe huid.

Dag 0: De dag van de behandeling

De peeling wordt in een aantal lagen aangebracht. Anders dan met een fruitzuurpeeling hoef ik de TCA peeling er niet af te halen. Ik heb mijn gezicht gereinigd en de behandeling kan beginnen. Na 1 minuut voelt het branderig en warm aan. Ik wapper met een waaier om het te verkoelen. Na de tweede laag ervaar ik nog meer branderigheid en warmte en wapper steeds harder met m’n waaier. Ik vind de diepte van de peeling na 2 lagen goed genoeg en breng de post peel crème aan. Dit geeft binnen 2 minuten verkoeling. Pff dat hebben we gehad. Na 10 minuten kijk ik in de spiegel en zie dat ik rode wangen heb. Het voelt alsof ik te lang in de zon gezeten heb. Op naar de volgende dag.

Dag 1: de dag na de behandeling

Het gevoel van mijn huid kan je vergelijken met een flinke zonverbranding, ook met douchen is dit goed te voelen. M’n huid is vlekkerig rood en op m’n linkerslaap zit een donkere vlek. Op de foto is dit minder goed te zien.

Dag 2: m’n huid staat op springen

Het zonverbrande gevoel is weg, maar m’n huid staat erg strak. Het voelt alsof mijn huid op elk moment kan gaan barsten.

Dag 3: de eerste barstjes

Rondom mijn mond is de vervelling gestart. M’n huid staat strakker dan strak en ik zie in de loop van de dag allemaal barstjes ontstaan.

Dag 4: sociale activiteiten

Vanavond ga ik uiteten, maar gelukkig met bekenden. Ik heb voordat ik mijn make-up aanbracht m’n gezicht ingesmeerd met babyolie en met een washandje alle velletjes verwijderd. Daarna m’n gezicht gereinigd met de Ormedic cleanser en daar overheen een voedende en herstellende crème (I- Rescue van Image Skincare) en de Prevention+ SPF 50. Omdat m’n huid een beetje grauw lijkt door de vellen wilde ik toch een foundation op doen. Tot mijn verbazing zat dit best goed. In de loop van de avond zag je wel weer wat velletjes opkomen, maar van een afstand is hier niets van te zien.

Dag 5: vaarwel vellen

M’n gezicht staat niet meer strak en m’n huid is “gebarsten”. Ik kan niet meer om de vellen heen. Ik heb dan ook voor het douchen de foto’s gemaakt, want na de het douchen waren de meeste vellen alweer verdwenen.

Dag 9: het einde in zicht

Mijn huid zag er vanaf dag 6 goed uit. Hier en daar nog kleine velletjes, maar omdat je ze niet goed zag was ik daar ook niet veel meer mee bezig.

Het resultaat

De laatste foto’s van de reeks. Ik had een aantal kleine pigmentvlekjes, waarbij deze nu al vervaagd zijn. Wil ik nog meer resultaat, zal ik hem toch nog een keer moeten doen. Als ik nog een keer voor de TCA peeling ga, dan kies ik zeker voor de TCA pain control. Deze innovatieve peeling bevat een pijnstilling waardoor de peeling behandeling comfortabel, dus nagenoeg pijnloos verloopt.

Als je meer informatie wilt over de TCA peeling dan lees je hier meer.

Tot de volgende #onderhanden

Disclaimer: het resultaat kan per huidtype en per indicatie verschillen

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *