#onderhanden, wat is het?

Cliënten vragen mij geregeld: “Heb jij deze behandeling ook bij jezelf gedaan?” Waarop ik standaard antwoord met een volmondige ja! In mijn vak als huidtherapeut vind ik het belangrijk om de behandelingen die ik uitvoer ook zelf te ervaren. Tijdens een intake krijg ik standaard de vraag: “doet de behandeling pijn?”, “kan ik daarna nog wel over straat?” en “wat is het uiteindelijke resultaat?”. Vooral “kan ik daarna nog wel over straat” is een belangrijke factor voor veel mensen.

Veel huidverbeterende behandelingen hebben een zogenaamde “downtime”. Dit geeft aan hoelang het duurt voordat je weer over straat kan. De behandelingen die ik aanbied bij New Life Skincare variëren in downtime tussen de 1 tot 7 dagen. Je kunt je voorstellen dat je met een belangrijke meeting geen zin hebt in collega’s die je raar aankijken, omdat je aan het vervellen bent van een peeling.

Belangrijk vind ik ook dat ik mezelf kan inleven in de persoon en dat ik oprecht kan vertellen dat een bepaalde behandeling wel meevalt en je met een gerust hart naar dat ene leuke feestje kan. Waarom kiezen we dan niet gewoon voor een behandeling met de minste downtime? Dat is het hem juist. Voor het beste resultaat moeten we soms even geduld hebben en de downtime respecteren.

Om je een kijkje in de keuken te geven en antwoord te geven op de vragen die ik vaak krijg, heb ik besloten elke maand één behandeling centraal te zetten. De behandeling onderga ik zelf. Om te laten zien hoe je dit als klant ervaart maak ik gedurende het proces foto’s en houd ik dat bij in een blog serie: #onderhanden.

Lees hier het eerste verslag van de serie en zie hoe het eraan toegaat tijdens & na een TCA peeling.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *