Coagulatie

Een nieuwe #onderhanden met deze keer de behandeling coagulatie. Coagulatie is misschien het minst interessante onderwerp om over te schrijven, maar wel één van de behandelingen waar veel mensen heel blij van worden.

Naarmate men ouder wordt krijgt men steeds meer last van plekjes en vlekjes en dan ook nog eens op van die plekken dat je denkt: “Waarom nou daar?”. Daarbij komt ook nog eens dat niemand mij heeft verteld dat “naarmate men ouder wordt”, dus al vanaf je 30e is. Voor de hand liggend dus dat ik deze plekjes weg wil hebben.

Ze lijken er ineens te zitten, alsof ze in één nacht groeien. Goedaardige huidaanhangseltjes noemen we ze. Deze huidaanhangseltjes hebben geen (lees: écht géén) functie. Hoe fijn is het dan dat ze met één behandeling heel goed behandeld kunnen worden. Normaal zou ik een collega vragen dit te doen, maar speciaal voor #onderhanden doe ik het bij mezelf.

Dag 0: De dag van de behandeling

Eindelijk is het zover. Vorig jaar wilde ik ze eigenlijk al behandelen, maar ook ik ben er schuldig aan. Ik stel heel veel uit. Op de foto zie je diverse plekjes waaronder ook moedervlekken. Die kunnen niet behandeld worden, maar deze plekjes storen mij ook niet. De omcirkelde plekjes zijn allemaal fibromen (steelwratjes). Dus weg ermee! De behandeling voelt licht brandend aan. Maar de sensaties zijn heel kort. Na de behandeling zag m’n huid eruit zoals op de 3e foto hiernaast.

Dag 1: de dag na de behandeling

Tijdens het afdrogen merkte ik dat de plekjes gevoelig zijn, maar het doet verder geen pijn. Het gevoel is niet constant aanwezig, waardoor ik heel de dag niet meer stilsta bij de plekjes.

#onderhanden-coagulatie

Dag 2: weinig veranderd

Het beeld is hetzelfde, er zitten korstjes op de behandelde plekjes. Ze zijn overigens niet meer gevoelig.

#onderhanden-coagulatie

Dag 4: zijn ze al weg?

Ook vandaag is er weinig veranderd aan het beeld. M’n huid onder de korstjes is aan het herstellen en dit is belangrijk voor het herstelproces. Als ik de korstjes eraf zou halen, bestaat er een kans dat het donkere vlekjes worden. Lekker laten zitten dus.

#onderhanden-coagulatie

Dag 7: Het resultaat

Ik heb nog 1 korstje, maar ik verwacht dat deze een deze dagen zal verdwijnen. Verder zit er nog 1 groter plekje. Deze zal nog een keer behandeld moeten worden. Misschien vraag ik toch een collega om dit te doen ?.

#onderhanden-coagulatie

Voor en na foto

Al met al viel deze behandeling erg mee, ook omdat het resultaat na één keer al zo bevredigend is. Inmiddels ben ik al druk met de behandelingen voor de volgende #onderhanden. Dus houd m’n blog in de gaten ?.

Als je meer informatie wilt over coagulatie dan lees je hier meer.

Tot de volgende #onderhanden

Disclaimer: het resultaat kan per per huidtype en per indicatie verschillen

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *