Product review; Nivea naturally clean reinigingsbars

Nivea naturally clean reinigingsbars. Ik kwam deze de laatste tijd erg veel tegen en ik werd toch nieuwsgierig. Nivea claimt met de nieuwe naturally clean reinigingsbars plastic vrij te zijn, PH-Huid neutraal, 99% van de ingrediënten is van natuurlijk oorsprong en de bars bevatten geen zeep. Ik ging het testen, lees je mee?

Bekijk de review ook via YouTube

Nivea naturally clean reinigingsbars

Maar liefst 4 nieuwe reinigsbars heeft Nivea op de markt gebracht. Waarvan ik er 2 heb getest voor jullie. De naturally clean reinigingsbars zijn zeepvrij, plastic vrij, vegan en PH huidneutraal. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Nivea geeft aan dat de 4 reinigingsbars geen zeep bevatten, maar synthetische reinigingsmiddelen. Deze komen dicht in de buurt van de PH-waarde van de huid. Zeep is namelijk uitdrogend en tast de PH-waarde en daarmee ook de huidbarrière aan. PH- huidneutraal klinkt dus top. Deze term wordt veel gebruikt in de skincare branche, maar het heeft weinig betekenis. Als er bijvoorbeeld stoffen in een product zitten die de huid kunnen schaden zoals bv. parfum, is er weinig PH-huidneutraal aan. Staar je daar dus niet blind op.

Nivea naturally clean make-up removerreinigingsbar

Nivea naturally clean make-up remover reinigingsbar

De Nivea naturally clean make-up remover met zwarte thee-extract, voor gezicht, ogen en lippen is een nieuwe manier van reinigen. Nivea geeft aan dat de gezichtsreinigingsbar make-up effectief verwijdert en dat het zacht is voor je wimpers.

Hoe gebruik je de Nivea naturally clean make-up remover reinigingsbar?

Wrijf zachtjes over de bar met je natte handen en masseer de lotion op het gezicht en rond de ogen om make-up te verwijderen. Spoel vervolgens af met water en geniet van een zacht huidgevoel.

Ingrediënten
Distarch Phosphate, Betaine, Palmitic Acid, Stearic Acid, Theobroma Cacao Seed Butter, Polyglyceryl-6 Laurate, Sodium Lauroyl Glutamate, Cetearyl Alcohol, Citric Acid, Polyglyceryl-4 Laurate, Aqua, Argania Spinosa Kernel Oil, CI 77007, Parfum, Sodium Citrate, CI 77891, Linalool, Limonene, Geraniol, CI 77491, Glycerin, Camellia Sinensis Leaf Extract

Prijs
€12,99
* Deze reinigingsbar heb ik niet getest!

Nivea naturally clean verfrissende reinigingsbar

Volgens Nivea is dit dé nieuwe manier om je gezicht te reinigen! De Nivea Naturally Clean verfrissende reinigingsbar met amandelolie en bosbessen respecteert de pH-waarde van je huid. De gezichtsreinigingsbar reinigt diep en laat een gehydrateerd huidgevoel achter.

Hoe gebruik je de Nivea naturally clean verfrissende reinigingsbar?

Wrijf zachtjes over de bar met je natte handen en masseer het schuim in op je gezicht en vermijd het gebied rond de ogen. Spoel vervolgens af met water en geniet van een zacht huidgevoel.

Ingrediënten

Sodium Coco-Sulfate, Distarch Phosphate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Aqua, Citric Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, Betaine, Prunus Amygdalus Dulcis Oil, Vaccinium Myrtillus Fruit Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Glycerin, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Sodium Sulfate, Sorbic Acid, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Sodium Citrate, Potassium Sorbate, Geraniol, Parfum, CI 77891, CI 77007

Prijs
€11,99
* Deze reinigingsbar heb ik niet getest!

Nivea naturally clean verfrissende reinigingsbar
Nivea naturally clean verzachtende reinigingsbar

Nivea naturally clean verzachtende reinigingsbar

De eerste bar die ik heb getest is deze. Hij sprak me aan, omdat er verzachtend op stond en bij het snelle scannen van de ingrediënten zag ik dat deze parfum vrij is.

Eerste indruk:

De verpakking is van karton, dus dat is zeker een pluspunt voor het milieu. Het “zeepje”‘ is klein en handzaam en zeker handig voor op reis. In je handbagage hoef je je in ieder geval niet druk te maken over het aantal milliliters. De cleansing bar is wit van kleur.

Hoe gebruik je de Nivea naturally clean verzachtende reinigingsbar?

Wrijf zachtjes over de bar met je natte handen en masseer het schuim in op je gezicht en vermijd het gebied rond de ogen. Spoel vervolgens af met water en geniet van een zacht huidgevoel.

De eerste keer dat ik hem gebruik is gewoon bij de wasbak. De douche test is de volgende dag aan de beurt. Ik heb mijn ogen al schoongemaakt met een 2 fasen oogreiniging. Op de verpakking staat dat je de Naturally clean reinigingsbar niet op en rondom de ogen mag gebruiken. Dit vind ik jammer. Ik maak mijn handen nat en wrijf over de bar. Er komt schuim vrij en dit masseer ik in. De geur is neutraal, maar dat had ik niet anders verwacht (lees: Parfum vrij). Het schuimt best goed, maar voelt tegelijk wel heel zacht aan. Het verrast me op een positieve manier. Na het afspoelen voelt mijn huid goed aan. Niet droog en/of trekkerig wat ik eigenlijk wel had verwacht. 1-0 voor Nivea.

Nivea naturally clean verzachtende reinigingsbar

Ingrediënten:

Sodium Coco-Sulfate, Distarch Phosphate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Aqua, Citric Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, Betaine, Polyglyceryl-6 Caprylate, Polyglyceryl-4 Caprate, Vitis Vinifera Seed Oil, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Sodium Sulfate, Sodium Hydroxide, Sodium Chloride, Sodium Citrate

  • Een aantal goede ingrediënten zoals druivenpitolie (Vitis Vinifera Seed Oil), vitamine E (Tocopherol) en vitamine C (Ascorbyl Palmitate). Laatstgenoemde is een iets onstabielere vorm van vitamine C en verliest hierdoor wel sneller zijn werking. Lees meer over vitamine C in dit blog.
  • Sodium Coco-Sulfate is een zusje van sodium lauryl sulfate (SLS). SLS is een ingrediënt die terug komt in veel shampoo’s, handzepen, zepen etc. Kijk je flesje op het aanrecht er maar op na. Dit droogt de huid enorm uit. Sodium Coco- Sulfate is daarentegen erg mild.
  • Jammer vind ik dat er verder weinig ingrediënten in zitten die de huid meer voeden en herstellen. Maar voor deze prijs/kwaliteit is het denk ik prima.

Ervaring gebruik en conclusie

Het gebruik van een zeepje in de douche, maar ook in het algemeen vind ik zelf erg rommelig. Geef mij dan maar een verpakking met een pomp of schenkfles. Dit werkt iets hygiënischer voor mij. Ook het bewaren van het zeepje vind ik minder. Dit gaat niet in de kartonnen verpakking en je wilt ook niet dat er bacteriën in gaan groeien. Dus een zeepbakje o.i.d. is wel nodig.

Ik ben wel verrast over de Nivea naturally clean verzachtende gezicht reinigingsbar. Hij voelde inderdaad erg zacht. Ook na een aantal dagen gebruik. Pluspunt is echt dat er geen parfum in zit.

Prijs
€ 11,99

Nivea naturally clean zuiverende scrub reinigingsbar

Nivea naturally clean zuiverende scrub reinigingsbar

De naturally clean zuiverende scrub reinigingsbar heb ik één keer getest. Dit was onder de douche. Eerst heb ik mijn huid gereinigd met de verzachtende bar. Als tweede dus de “scrub”.

Eerste indruk:

Dezelfde verpakking alleen deze heeft een zwarte/antractiet kleur. Ook voel ik een structuur in het zeepje en dat is waarschijnlijk de houtkool. Ik was erg benieuwd naar deze, omdat ik wilde weten of de deeltjes ook echt er vanaf zouden komen. Krijg je echt een scrub effect?

Hoe gebruik je de Nivea naturally clean verzachtende reinigingsbar?

Wrijf zachtjes over de bar met je natte handen en masseer het schuim in op je gezicht en vermijd het gebied rond de ogen. Spoel vervolgens af met water en geniet van een zacht huidgevoel. Huidvriendelijkheid dermatologisch goedgekeurd. 

Onder de douche dus. Het schuimt als een malle. Waarschijnlijk door al het water wat er al op is gekomen tijdens het douchen. Ik wrijf dus met mijn handen over het zeepje en wat zie ik?  Veel schuim en…. geen houtskool deeltjes. Ik masseer het schuim in, ik voel geen “scrub” effect en spoel het er weer af. Mijn huid voelt normaal aan. Wederom niet droog of trekkerig. Deze bar heeft wel een geur. Vrij mild, maar een minpuntje.

Nivea_naturally_clean_zuiverende_scrub_reinigingsbar

Ingrediënten:

Sodium Coco-Sulfate, Aqua, Citric Acid, Sodium Lauroyl Glutamate, Palmitic Acid, Stearic Acid, Cetearyl Alcohol, Sodium Sulfate, Betaine, Charcoal Powder, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Hydrogenated Palm Glycerides Citrate, Lecithin, Sodium Hydroxide, Linalool, Limonene, Parfum

  • Houtkool en citroenzuur (citric acid) zijn de actieve ingrediënten die voor het scrub gedeelte zorgen. Er zit maar één fruitzuur in. Dus niet vrij intensief. Ook vitamine E is weer terug te vinden.
  • Het allergrootste nadeel van deze bar is dat er parfumstoffen inzitten zoals linalool, limonene en parfum. Dat laatste is vrij breed. Maar volgende EU wetgeving moeten bepaalde stoffen los vernoemd worden op de verpakking i.v.m. kans op allergische reacties op deze stoffen. Nu zijn parfumstoffen zeker niet altijd erg. Maar parfum achtige stoffen tasten wel de huidbarrière aan. Zodra dit gebeurt is je huid uit balans, voelt droog aan en kan rode vlekjes en irritaties vertonen.

Ervaring gebruik en conclusie

De Nivea naturally clean zuiverende scrub reinigingsbar gaf voor mij geen toegevoegde waarde. Er zijn scrubs en exfolianten (producten met fruitzuren) op de markt die veel meer kunnen doen voor je huid en ook nog eens verzorgend werken. Het allergrootste nadeel blijft de parfum die er in zit. Qua gebruiksgemak is het hetzelfde als met de andere bar. Vrij rommelig, maar dat kan aan mijn persoonlijke voorkeur liggen.

Prijs
€ 12,99

Ik vind dat Nivea zeker een goede stap heeft gezet in de goede richting. Minder plastic is de toekomst. De verpakking ziet er verder mooi uit, praktisch voor op reis en de naturally clean verzachtende reinigingsbar heeft me echt positief verrast.

Ben je nieuwsgierig geworden test het dan zeker uit. Laat je me het weten wat je er van vond?

Liefs Melissa

 

Disclaimer: Alle producten zijn zelf aangeschaft en de review is niet bedoeld om een product af te kraken of op te hemelen. Ik geef mijn eerlijke mening als huidtherapeut en met deze kennis mag je doen wat je zelf wilt. De review is geen persoonlijk advies op het gebied wat de juiste huidproducten zijn voor jou. Laat je altijd adviseren door een professional. 

Wil je meer weten over welke producten geschikt zijn voor jouw huid?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunnen we je wensen kenbaar maken en zullen we samen kijken naar welke producten het meest geschikt zijn voor jouw huid. Bel of stuur een Whatsappje 06 19 64 93 30 of boek direct online een afspraak in.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

2 Comments

  • In Duitsland verkopen ze deze bars van Nivea voor de helft van de prijs, dus €5,50 per stuk. Dat is een veel schappelijkere prijs dan wat er in NL voor gevraagd wordt. Daarnaast heeft Nivea in Duitsland ook een heel handige bamboe travel case, voor nog geen 2 euro. Helaas is die travel case in Nederland dus (nog) niet verkrijgbaar.

    • In Duitsland zijn veel drogisterij producten goedkoper. Heel jammer inderdaad dat het zo’n verschil is t.o.z. van hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *