Gevulde courgette
Naast het feit dat courgette vitamine B6 bevat (alles in het teken van talgregulatie ?), is courgette laag in calorieën en bevat het veel vezels. Courgette is een groente wat makkelijk in veel verschillende gerechten is in te zetten. Zowel rauw als gebakken kan je courgette eten. Er zijn verschillende soorten courgettes. De gele zie je soms wel eens in de winkel liggen (die dan meteen een stuk duurder is). Maar je hebt ook bolcourgettes. Die heb ik gebruikt voor dit gevulde courgette recept.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 200 g couscous
- 1 eetlepel bruchetta
- half bouillonblokje (naar keuze)
- 200 ml water
- 3 bosuitjes
- 200 g zachte geitenkaas (naturel)
- 4 bol courgettes (gewone kunnen uiteraard ook)
- zakje rucola
- halve galia meloen (of andere meloen welke je lekker vindt)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel appelciderazijn
- 1 theelepel gembersiroop
Bereiding
Verwarm de oven op 175 graden
Gevulde courgette
Snijd de “hoedjes” van de courgette en hol de courgette uit met een meloenlepel. Bewaar de bolletjes courgette voor de salade. Kook water en blancheer de bolcourgettes 2 minuten.
Doe de couscous in een kom. Voeg de bruchettakruiden toe. Los het bouillonblokje op in koekend water. Roer door de couscous en laat 10 minuten staan. Snijd ondertussen de bosuitjes in ringetjes.Verkruimel de geitenkaas. Schep de bosui en de geitenkaas door de couscous.
Vul de courgettes met het couscous mengsels en zet nog voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Salade
Doe voor de salade de rucola met de courgette in een schaal. Snijd de meloen in tweeën en schep met een meloenlepel bolletjes eruit. Voeg de meloen en eventueel wat geitenkaas naar keuze toe. Maak van de olie, azijn en gembersiroop een dressing en serveer met de salade.
Serveren van de courgette
Serveer de courgette met de salade. Gebruik je de “gewone” courgette. Halveer deze dan en hol ze dan uit. volg het recept verder als aangegeven
Enjoy