Stamcellen

Stamcellen, er wordt veel over geschreven en veel merken hebben dan ook wel een crème of lijn met stamcellen erin. Maar wat zijn stamcellen nu eigenlijk? Kort gezegd zijn stamcellen, cellen die zich onbeperkt kunnen delen. Maar wat doen die stamcellen dan voor de huid? Lees snel verder

Cellen van de huid

In je lichaam bestaan verschillende soorten cellen. Deze kunnen zich in tegen stelling tot stamcellen niet onbeperkt delen en ook geen andere weefsels of structuren vormen. Een hartcel is een hartcel en een huidcel dus een huidcel. Wel kunnen sommige cellen zich vernieuwen en dat is ook wat de huid doet. De bovenste huidlaag (opperhuid genoemd) vernieuwt zich elke 28 dagen. Naarmate je ouder wordt gaat dit proces steeds trager. Het huidverouderingsproces is dan ook onvermijdelijk. Wil je meer weten over hoe de huid verouderd? Lees dan hier meer.

Stamcellen

De voordelen van stamcellen in huidverzorgingsproducten

  • 80 á 90% van de huidveroudering komt door invloeden van buitenaf. De stamcellen voorkomen en herstellen deze schade.
  • Beschermt de cellen voor oxidatie (lees: schade) door de antioxidanten werking
  • The Max stamcellen crème bevat daarnaast ook edelweis wat collageen afbraak en huidverslapping tegen gaat.
  • Bevat ook ingrediënten wat de spieren doet ontspannen, waardoor lijntjes en rimpels minder worden.

Wanneer gebruik je de The Max stamcellen lijn?

Als je behandelingen ondergaat zoals peelings en microneedling, maar ook na een laserbehandeling kan de huid stamcellen gebruiken. De huid is op dat moment het meest kwetsbaar en extra herstel kan zij dan wel gebruiken. De stamcellen bevorderen dit herstel. Maar ook iedereen die zijn huid in optimale conditie wilt houden kan stamcellen toevoegen aan zijn huidverzorgingsregime.

De crème de la crème

The Max heeft een hele complete lijn

  • The Max stamcel facial cleanser
  • The Max stamcel masker
  • The Max stamcel serum
  • The Max stamcel crème
  • The Max stamcel oogcrème
  • The Max stamcel halscrème  (neklift)

Conclusie

Stamcellen zorgen er niet voor dat je huid nieuwe cellen krijgt en zich onbeperkt kunnen delen. Wel zorgen stamcellen ervoor dat schade veroorzaakt door zon en milieu wordt hersteld en voorkomen. Iedereen die het belangrijk vindt om zijn of haar huid in topconditie te krijgen en te behouden, kan 1 of meerdere producten van The Max lijn gebruiken. Ongeacht je leeftijd.

Een mooie huid, begint bij een gezonde huid.

New life, new skin

Melissa van Nieuwenhuizen

Wil je meer weten over stamcellen in je huidverzorging?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 030 320 03 40 of boek direct online een afspraak in.

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *