Pompoensoep
Pompoen bevat maar liefst 246% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A. Dat is aardig wat! Maar er zijn groenten die nog meer vitamine A bevatten zoals bijvoorbeeld wortelen. Daarnaast bevat de pompoen ook nog vitamine C en E, waardoor dit een antioxidanten bommetje is. Reden genoeg om er een lekker receptje van te maken. Bij dit herfstachtige weer is een warme kom soep perfect. lees snel verder.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook (of meer naar smaak)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 flespompoen, in stukjes ( circa 850 gram incl. schil)
- 1 handsinaasappel, in partjes
- 250 gram winterpeen, in stukjes
- Gele currypasta (begin met een eetlepel, naar wens kan je altijd meer toevoegen)
- 400 gram kokosmelk (uit blik)
- 400 milliliter groentenbouillon
- Koriander naar smaak
Bereiding:
Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op laag vuur.
Doe de pompoen (ja,met schil), winterpeen, sinaasappel en currypasta bij de ui. Voeg de kokosmelk en 400 ml bouillon toe en breng aan de kook. Laat met de deksel op de pan 30 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Hak de koriander grof en garneer de soep met koriander.
Vitamine A en de huid
Waarom vitamine A een must is in je dagelijkse huidverzorgingsregime?