Fruit crumble

Aardbeien bevatten per 100 gram 60 mg vitamine C. Dat is 20% meer dan 100 gr sinaasappel. Ook kiwi en zelfs boerenkool bevatten meer vitamine C dan een sinaasappel. Dat neemt niet weg dat een sinaasappel op z’n tijd niet goed voor je is. Gewoon in partjes of versgeperst. Maar om terug te komen op de aardbei. Deze kanjer is heerlijk in desserts of als ontbijt en laat dit recept nu beide zijn.

Fruit crumble
Fruit Crumble Recept

Ingrediรซnten

Voor 2 รก 3 personen

Crumble
 • 40 gram gemengde noten
 • 10 gram speltmeel
 • 20 gram havermout
 • halve theelepel kaneel
 • 10 gram kokosrasp (ongezoet)
 • 20 gram honing (of meer naar smaak)
 • 1 eetlepel kokosolie
Fruit
 • 200 gram aardbeien en/of andere bosvruchten
 • 1 eetlepel honing
Kwark
 • 300 gram magere kwark
 • 100 gram aardbeien (bevroren kan ook)
 • Honing naar smaak

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Crumble

Hak de grove noten, zodat ze wat fijner zijn van structuur. Meng de noten met de rest van de droge ingrediรซnten. Verwarm de honing en de kokosolie samen in een steelpannetje, maar laat het niet koken of aanbranden. Giet het honing/olie mengsel over de droge ingrediรซnten en mix het goed door elkaar. Leg het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en bak voor ongeveer 15 a 20 minuten, totdat de crumble goud/bruin is. Haal de crumble uit de oven en laat het afkoelen.

Fruit

Dit kan een mix zijn van bosvruchten of alleen aardbeien. Net wat je lekker vindt. Ook diepvriesvruchten zijn ideaal voor deze fruit crumble. Plaats het fruit in een ovenschaal en meng met de honing. Zet de fruitcrumble zo’n 15 a 20 minuten in de oven (dit mag eventueel tegelijkertijd met de crumble). Laat het een klein beetje afkoelen.

Kwark

Gebruik je een staafmixer om de aardbeien erdoor heen te mixen. Het voordeel als je dit met bevroren fruit doet, is dat je een soort ijsachtige structuur krijgt. De warme crumble met het koude “ijs” smaakt heerlijk.

Het opmaken van het bord

Doe de kwark in een schaaltje of glas. Leg daar het warme fruit op en verkruimel de crumble. Eetsmakelijk!

Het fruit kan ook afgekoeld gegeten worden. Dit recept is dus heerlijk als toetje, maar ook geweldig als ontbijt.

Vitamine C en de huid

Waarom vitamine C een must is in je dagelijkse huidverzorgingsregime?

Melissa van Nieuwenhuizen

Huidtherapeute & eigenaresse van New Life Skincare.

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *