Pigmentvlekken verwijderen met een chemische peeling is een behandeling waarbij de fruitzuren er voor zorgen dat het pigment wordt opgelicht. Afhankelijk van waar de pigmentvlekken zich in de huid bevinden, kunnen deze met een fruitzuurpeeling goed verbeteren. Sproetjes en ouderdomsvlekken in het gezicht zijn uitermate geschikt om met een fruitzuurpeeling te behandelen. Maar ook pigmentvlekken na acne kunnen met een chemische peeling verminderd worden.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over de chemische peeling

Pigmentvlekken worden onder andere door invloed van UV straling geactiveerd. De verstoring in de pigmentcel zorgt ervoor dat er te veel pigment wordt aangemaakt en deze gaat “klonteren”. Het klonteren uit zich in de voor het oog zichtbare vlekken. De fruitzuurpeeling voor pigmentvlekken bevat onder andere melkzuur. Dit zorgt ervoor dat de huid sneller vernieuwt, waardoor het pigment beter wordt verdeeld.

Pigmentvlekken verwijderen met een fruitzuurpeeling

Voorbereiding is het halve werk en met pigmentvlekken is dit heel belangrijk. De voorbereiding bestaat uit producten voor thuisgebruik die oplichtende ingrediënten bevatten. Dit zorgt er voor dat de pigmentcel rustig blijft en de pigmentvlekken worden voorbereid op de chemische peeling. Na de voorbereiding van één á twee weken, wordt de kuur gestart. De kuur bestaat uit een reeks van 6 behandelingen die elke 14 dagen worden uitgevoerd. Na de behandeling wordt de huid goed beschermt met een SPF 30 of hoger. De huid kan wat gevoelig aanvoelen, maar met een dag is dit weggetrokken. Na de kuur zijn de pigmentvlekken lichter en is de algemene huidconditie verbeterd.

fruitzuurpeeling

Onderhoud na de chemische peeling

Om het resultaat na de chemische peeling te behouden worden facials als onderhoud aangeraden. Elke 6 tot 8 weken behandelen we de huid met producten die speciaal zijn samengesteld om de pigmentcellen te onderdrukken. Daarnaast is zonbescherming erg belangrijk. Zowel voor, tijdens en na de kuur met de fruitzuurpeeling wordt er geadviseerd om de huid te beschermen met een SPF 30 of hoger. Overmatige zon en zonnebank wordt afgeraden om de vorming van nieuw pigment te voorkomen.

Behandelplan op maat

Tijdens het intakegesprek worden wensen en verwachtingen kenbaar gemaakt. Ook wordt bepaald hoe diep het pigment zich bevind in de huid. Aan de hand daarvan stellen we een behandelplan op. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat de behandeling met een fruitzuurpeeling voor pigmentvlekken in kuurverband wordt geadviseerd.

Prijzen chemische peeling

Een behandeling duurt iets minder dan een uur. Als member ben je het voordeligst uit. Je hoeft nu nog niets te besluiten. Dat kan tijdens onze vrijblijvende intake die je hier kunt boeken.

Membership prijs €75,-

  • Bespaar €10,- per behandeling
  • 10% korting op skincare producten
  • Free pass voor familie, vriend, of collega

Losse behandeling €85,-

  • Bespaar €10,- per behandeling
  • 10% korting op skincare producten
  • Free pass voor familie, vriend, of collega

Interesse in een chemische peeling?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.