Laserontharen is een methode waarbij er gebruik gemaakt wordt van 1 bundel licht van een bepaalde golflengte. Dit licht wordt geabsorbeerd door het pigment in het haar en dit wordt omgezet in warmte waardoor het haarzakje vernietigd wordt. Het laserlicht wordt alleen geabsorbeerd bij het pigment van het haar, waardoor dit een uiterst veilige methode is voor de huid. Blonde, grijze en rode haren bevatten geen tot nauwelijks pigment, waardoor deze niet door middel van laser behandeld kunnen worden.

Vrijblijvend een intake plannen?

Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak.

Boek online een afspraak

Meer informatie over laserontharen

Haren groeien in 3 fases, waarbij er voor elke fase kort wordt uitgelegd wat deze inhouden. De groeifase: in deze fase wordt er een nieuwe haar gevormd en groeit deze totdat de haar in de overgangsfase komt. In deze fase wordt de haar gedeeltelijk of al geheel losgelaten. In de laatste fase, de rustfase, ligt de haar los in het haarzakje, waardoor deze uiteindelijk wordt afgestoten en er weer een nieuwe haar kan worden gevormd. De groeifase is de enige fase waarbij de laser het meest effectief is. Omdat niet alle haren tegelijk in de groeifase zitten, zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om van uw haren af te komen. Dit is afhankelijk van het te behandelen gebied.

De behandelingen worden, afhankelijk van het gebied, elke 5 of 10 weken uitgevoerd. Na ongeveer 2 weken vallen de haren uit, waardoor het gebied enige tijd haarvrij is. Langzaam komt er een gedeelte van de haren weer terug. Op dat moment komt u weer voor de volgende behandeling. Per behandeling gaat u merken dat de haren steeds langzamer groeien, dunner terug komen en op een gegeven moment wegblijven.

De behandeling is niet pijnloos, u kunt het gevoel vergelijken met een elastiekje die tegen de huid wordt geschoten.

Na de behandeling kan de huid rood zijn en warm aanvoelen. Daarom kunt u ervoor kiezen de huid door de huidtherapeut te laten koelen met coldpacks. Thuis kunt u eventueel een verkoelende crème of gel aanbrengen zoals aloë vera. Dit zal echter nauwelijks nodig zijn.

Belangrijk tijdens de behandeling met laser is dat de haren niet meer geharst of geëpileerd mogen worden. De behandeling heeft in dat geval namelijk geen effect, doordat er geen haar meer in het haarzakje aanwezig is. Scheren, knippen of ontharingscrème gebruiken mag wel. Naarmate de behandelingen vorderen hoeft u minder te ontharen.

Zon en laser

Een laserbehandeling kan niet uitgevoerd worden op een zongebruinde huid (zon en zonnebank). Dit omdat de laser dan ook het gebruinde pigment in de huid kan verwarmen, waardoor er onnodig schade kan ontstaan. Als u behandeld wilt worden kunt u ervoor zorgen dat de behandelende gebieden tenminste 4 weken voor de behandeling goed worden beschermd. Dit kan met een SPF 30 of hoger, of door de zon/zonnebank geheel te ontzien. Ook na de laserbehandeling is uw huid gevoeliger voor UV straling en dient u de behandelde gebieden tot 4 weken na de laatste behandeling te beschermen met een SPF 30 of de zon/zonnebank helemaal te vermijden. Bij twijfel raadpleegt u altijd uw huidtherapeut

Prijzen laserontharen

Boven- of onderlip € 65,-
Kin € 75,-
Oksels € 100,-
Bikinilijn vanaf € 125,-
Onderbenen € 250,-
Bovenbenen € 250,-
gehele benen € 450,-
Bovenrug/schouderbladen € 200,-
Onderrug € 265,-
Gehele rug € 350,-

Interesse in een laserbehandeling?

Tijdens een gratis en vrijblijvend intakegesprek kunt u uw wensen kenbaar maken en zult u samen met de huidtherapeut een behandelplan opstellen. Bel 06 1964 9330 of boek direct online een afspraak in.